От х:

Днес в x:

Нарязаха гумите на три автомобила във "Възрожденци"

Сигнал за три автомобила със спукани гуми е бил подаден в РУ-Кърджали на 3 февруари. Колите били паркирани в кв.“Възрожденци“ в областния град. Дежурна оперативна група от полицейското управление е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс за повреда и унищожаване на чуждо имущество. Издирва се извършителят на деянието.

Извършител на кражба на техника и кабели на стойност около 2000 лв. е задържан от полицаи от РУ-Кирково. На 1 февруари в управлението бил подаден сигнал, че е взломена врата на склад за строителни материали в село Бенковски и са откраднати електрически трион, бормашина и около 250 метра кабели. При организираните издирвателни действия полицаите стигнали до 40-годишен местен жител. В дома му открили открадната техника, част от кабелите били продадени. Вещите са иззети и са на съхранение в РУ-Кирково. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство и работата продължава разследващ полицай.

Нерегистриран автомобил е бил установен от полицаи от РУ-Кирково при проверка на лек автомобил „Форд“ с 51-годишен водач. При извършена справка станало ясно, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини