От х:

Днес в x:

Момче от дом за сираци изпраща помощи за възрастни хора

Десетокласникът Кирил Балдев от Центъра за настаняване в село Звъничево помага на хора в цяла България

Да нямаш нищо, но да даряваш. Сирак се превърна в благодетел на бедни и самотни хора. Десетокласникът Кирил Балдев от Центъра за настаняване в село Звъничево изпраща дарения на възрастни хора в цяла България.  Кирил отделя от собствените си скромни средства, за да ги дари с хранителни продукти в навечерието на коледните празници.

Запознайте се с Кирил. Той е на 17. Съдбата му е отредила да израсне без родители, но това вместо да го обезкуражи го тласка към най-благородното -   да иска дарява. От няколко дни  Кирил сам обикаля селата из България и дарява хранителни продукти на възрастни хора.

„Правя го, защото аз като малък също съм нямал каквото съм поискал. Нямал съм пари за училище. Дори е имало вечери, когато съм нямал дори какво да ям. Ял съм хляб със сол. И ги разбирам тези хора, да нямаш, да няма кой да те посети”, споделя Кирил.

В навечерието на коледните празници е решил да стопли сърцата на над 200 нуждаещи се самотни хора. Една от тях е и 77-годишната баба Бойка от пазарджишкото село Бошуля. За възрастната жена, която живее с пенсия от 240 лева, и малкото хранителни продукти за нея са голяма помощ.

„Ще си направя питка. Ще си направя ориз с пиле. Имам едно мисирче ще си го изпека. И  съм много доволна, че това което ми дават, ми го дават от сърце”, каза Бойка Мчекова.

17-годишният Кирил живее в Център за настаняване от семеен тип в село Звъничево и е ученик в пазарджишката математическа гимназия. Въпреки, че едва свързва двата края, той е решил да даде малкото пари, които има, за да зарадва другите. И тъй като сам не се справя, заради многото нуждаещи се, помагат  му приятелите.

„Всичко струва около 300 лева. Една приятелка ми помогна с цялата сума. Заедно с нея отидохме да напазаруваме в Пазарджик. Разчитам на най-близките ми приятели.  На месец мога да отделя  10-15 лева. Като с тези пари, които аз отделям, мога да помогна на около 10 души, защото аз съм на мнение, че и една леща да купиш на един пенсионер, те ще се зарадват”, казва Кирил.

След пет месеца Кирил ще трябва да напусне социалния център, в който живее, тъй като навършва пълнолетие и ще се наложи да се грижи сам за себе си. Мечтата му е да учи политология в Софийския университет. И въпреки, че ще му е трудно да се издържа, казва че отново ще помага. За Кирил това не е първата акция на благотворителност. Наскоро той дари 500 тома литература на различни библиотеки у нас.

Източник: http://nova.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини