От х:

Днес в x:

Жан-Клод Юнкер произнася последната си реч пред ЕК

Днес председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще произнесе своята четвърта реч за състоянието на Съюза. В Европейския парламент в Страсбург ще се проведе и дебат за посоката на развитие на Европейския съюз.

Речта му пред Европарламента и дебата, който ще последва, са и последните преди европейските избори, които ще се проведат през май 2019 г.

Председателят на Комисията Жан-Клод Юнкер ще открие дебата в 10 часа българско време с изявление, представящо анализ на свършеното досега и очертаващо плановете до края на мандата. След това думата ще вземат депутатите, които ще изложат своята гледна точка за приоритетите на ЕС.

Сред темите, засегнати миналата година, бяха плановете за обща отбрана, сигурността, миграцията, международната търговия, социалното равенство, укрепването на бюджета и процеса на вземане на решения в ЕС.

Този следобед депутатите в ЕП ще грасуват за или против санкции срещу Унгария, заради съмнения в неспазването на принципите за правова държава и права на човека. Тема, която предизвиква остри противоречия, точно както и оспорваната директива за авторските права. Нейното гласуване също е този следобед.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини