От х:

Днес в x:

Jaguar потвърди за серийно производство на електро версия на класическия E-Type

Изображение 1 от 3

    Класическият E-Type модел на Jaguar ще се предлага в изцяло електрическа версия от началото на 2020г.

    Феновете на класическите ретро автомобили на Jaguar със сигурност ще се зарадват от новината, че показаният през 2017 електрически прототип на E-Type ще стане реалност и му предстои влизане в серийни производство.

    От компанията споделиха, че са получили отлични отзиви от клиенти за прототипната електрическа версия на E-Type и планират да започнат серийно производство и първи продажби в началото на 2020.

    Освен, че ще предлагат E-Type като чисто нов електромобил, от Jaguar също така ще предложат и вариант за конверсия на ток на всички настоящи собственици на моделите от периода 1961-1975.

    Все още е рано да се говори за конкретни спецификации и цени за E-Type Zero, но по предварителна информация от Jagur следва да се очаква батерия с капацитет около 40 кВтч, която да стига за около 270км пробег в реални условия.

    Задвижващата система се очаква да има мощност от 220 кВт, а батерийния пакет да бъде с почти идентични размер и тегло на двигателя на оригиналния E-Type. Според инженерите разработващи електрическата версия на E-Type, тя ще тежи с около 46кг по-малко от оригиналната.

    От Jaguar също така споделят, че за конверсиите на по-старите модели ще се използват множество компоненти, които са налични в пуснатият наскоро електрически I-Pace.

    Източник: eCars

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини