От х:

Днес в x:

Земеделци на протест, 50 трактора извиват опашка пред бензиностанция

    Земеделци от Хасковско категорично се противопоставят на предложението за изграждане на собствени бензиноколонки или да зарeждат машините си на бензиностанциите. В тази връзка местните фермери излизат на протест във вторник, обяви председателят на Съюза на зърнопроизводителите в Хасково Тенчо Тенчев.

    Чрез протеста си земеделците от Хасковско ще изразят несъгласието си със законопроекта за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход. „Той задължава всички земеделски стопани да изградят съоръжение, тип ведомствена бензиностанция. Който откаже, ще трябва да зарежда от бензиностанциите“, обясни Тенчев. Той допълни, че спрямо оборотите ще трябва да се внасят и банкови гаранции, които да обезпечат евентуални взимания за в бъдеще, което според него допълнително ще натовари финансово всички в бранша. Той е на мнение, че сега действащата система за зареждане селскостопанските машини с гориво е подходяща, тъй като дейността им се контролира от няколко институции. Освен това Тенчев смята, че ако се приеме промяната, ще се утежни работата и на самите бензиностанции, защото зареждането на една селскостопанска машина отнема доста време, тъй като резервоарите им са големи, някои побират по 1 тон. Зареждането продължава около половин-един час, обясни Тенчев. Така ще се налага останалите да чакат дълго, за да си заредят леките автомобили например. Допълнително земеделците ще бъдат натоварени финансово и  с транспортните разходи до бензиностанцията. В същото време държавата въведе ограничение за преминаване на селскостопанска техника по пътищата в страната.

    Именно заради това във вторник е предвидено едно демонстративно зареждане на около 50 трактора в хасковска бензиностанция в изхода на града, посока Харманли. За протеста са изпратени уведомления в КАТ и общината, каза Тенчев. Той и колегите му са решени да отстояват исканията си до край и са в готовност да протестират и в София.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Ма
      математик
      23 -4
      09:58, 1 апр 2018
      А кога и кой ще следи държавните служебни автомобили, които си джиткат събота и неделя или пък със служебните банкови карти зареждат личните автомобили, куче влачи рейс, горко на такава разхайтена държава, не Бойко а Разбойко ни клати вече 30 години!
    • 2
      За
      замеделци-лентяи
      27 -12
      11:05, 1 апр 2018
      Всички земеделски производители са лентяи. В пазарна икономика сме, господа лентяи. Както всеки друг бизнес не получава субсидии, така и вие не трябва да получавате. Като сте некадърни ще фалирате, ще се появят кадърни, които без субсидии ще успеят. От къде на къде от моите данъци ще получавате субсидии за частния си бизнес! Така, че блокирайте бензиностанции, все ми е тая, бензиностанциите също са частни.
      • Не
        Не пиши като не разбираш
        8 -17
        12:20, 1 апр 2018
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 3
      За
      замеделци-лентяи
      19 -8
      11:09, 1 апр 2018
      Да им напишат по един акт по Закона за движение по пътищата за това, че се движат по пътища където нямат право да се движат със земеделска техника.
      • Не
        Не пиши като не разбираш
        9 -13
        12:29, 1 апр 2018
        Явно познаваш земеделци,и им завиждаш.Вадят пари х... Виж коментара
    • 4
      Бе
      БЕНЗИНДЖИЯ
      17 -6
      12:45, 1 апр 2018
      Абсолютно правилно. През тези бензиностанции се търгуват милиони литри без да се плаща акциз и ДДС. Във всеки селскостопански двор има поне по една цистерна с колонка и никой не знае какво влиза и какво излиза от нея. земеделците си вземат акциза за официалните фактури , които декларират и всичко друго е без документи и платени данъци.Г-н Тенчев да не си зарежда джипа на бензиностанция и едва ли осчетоводява разхода за гориво за него. Всичко върви през тракторите. Ако и м засечете разхода по документи ще се чудите тая нафта да не пият трактористите.
      Иначе няма проблем. заповядайте на бензиностанциите. Имаме си високодебитни помпи ще ви заредим. Не се притеснявайте за опашките. Като заредя три комбайни по един тон - другите после
    • 5
      Не
      Не пиши като не разбираш
      13 -9
      13:05, 1 апр 2018
      Не бил си осчетоводяват разхода на гориво за джипа,това на него му е най малкия проблем- качили Вие да си купите хляб от магазина....Ейййй работят хората здраво и другите мрънкат ще се спукат от завист
      Няма да се оправи Аскувкууу,като има такива завистливи хора,които само ненавиждат успелите и добре печелещи хора.
      • Бм
        БМВ
        18 -5
        14:30, 1 апр 2018
        Това не е растениевъдство , а субсидиевъдство. Субсидиите се дават на изостаналите страни и производители за да станат по ефективни. При нас станаха по- бентливни.Никой не гледа овощни градини , зеленчуци или други култури. само житни. Защото са лесни. Ореш , сееш , жънеш. Това е. Няма рязане , засаждане, пикиране, 15 пъти пръскане, беритба, добър търговски вид.Иска мислене , усилия.
        Иначе и брашното и хляба са в същата схема с криене на данъци.
    • 6
      Не
      Нено
      17 -3
      15:08, 1 апр 2018
      Това е много хубаво земеделци да получават субсидии но кои от тях получават тези субсидии,нашите хора .хора които реално не се занимават със земеделие .а тези които имат нужда от субсидии мизерстват.тона е голата истина.
    • 7
      Дя
      Дядо
      6 -2
      16:29, 1 апр 2018
      Това го пишат тези,които седдят на бюро и чакат рудшвети,или процент, но трябва да се провери движението на сметките им в банките и имуществото,което са закупили те итехните близки без доходи,и товс трябва да стане,а не да завиждат на труда на хората и дс ги пратим от там където са дошли.
    Последни новини