От х:

Днес в x:

Общественици и община се обявиха за непримиримост на кърджалийци към замърсителите на града

За обществена непримиримост към замърсителите на Кърджали и селата в общината се обявиха ръководството на Обществения съвет към местния парламент и зам.-кмета  инж.Катя Митовска.На съвместна работна среща, в присъствието на председателя на Общинския съвет Раиф Мустафа и управителя на В и К-Кърджали инж.Славчо Славков , те набелязаха конкретни мерки за формиране на обществена нетърпимост към недобросъвестните граждани, които замърсяват града. Инициативата дойде след поредица от статии в медиите и сигнали на граждани. В срещата от страна на Обществения съвет участваха Ангел Бакалов и Ангел Матушев.

Стигна се до консенсус, че само при включването на всички живущи в почистването на града, може да се култивира желаната нетърпимост. По предложение на Ангел Бакалов от Обществения съвет се взе решение да се провеждат дни на чистотата. Инж.Катя Митовска предложи това да става два пъти в годината. Ангел Матушев отправи препоръката да бъдат ангажирани и учениците по училища, за да се възпитава у тях обществена отговорност. Инж.Митовска посочи, че по жилищните кооперации може да се поставят стикери, призоваващи към поддържане на чистотата и сочещи размера на санкциите. Обществениците настояваха за поощрения на тези кърджалийци, които са непримирими и посочват конкретните замърсители.

  Инж.Катя Митовска и инж.Славчо Славков, коментираха по молба на Обществения съвет съвместни инициативи. Те се договориха за ремонт на уличните шахти, много от които са запечатани. Ще бъдат поправени и тези, чийто капаци са пропаднали, за да не създават проблеми на шофьорите.

 Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини