От х:

Днес в x:

Нов битак в Димитровград = 20 млн. лв., започва подписка за референдум

Започва подписка за провеждане на референдум за Неделния пазар в Димитровград. Парафи от 13 април ще се събират и в селата на общината. Решението за провеждането на референдум е на Общинския съвет, но за да се проведе това допитване, трябва да бъдат събрани определен брой подписи. Подписи ще се събират 20 дни.

Очаква се около 14 000 души да се обявят за референдума. В такъв случай кметът Стефан Димитров в срок от два месеца трябва да насрочи дата.

Димитровградчани ще трябва да решат дали са за или против преместването на пазара на ново място. За да е валиден вотът, в него трябва да се включат над половината от избирателите.

Според председателя на общинския съвет Иво Димов все още няма уточнено ново място на пазара, но има възможности за такова. Изграждането на тържището на нов терен ще струва около 20 милиона лева. За финансиране на изграждането му може кандидатства по европейски програми, считат от общината.

Очаква се, ако започне строеж на нов пазар, той да приключи до пет години. Идеята е да бъдат подобрени условията за търговците и клиентите.

Неделният пазар в Димитровград е най-голямото открито тържище в страната. Специална комисия в момента проверява законността на обектите.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини