От х:

Днес в x:

165 лева за лечението на Петя Костова от кулинарна разпродажба в "Славейков"

В седмицата преди Международния ден на доброволеца - 5 декември учениците от 5"д" клас на СУ "Петко Рачов Славейков", които са и участници в клуб "Свят, човек, слово" по проект "Твоят час" с ръководител Диана Паслиева организираха благотворителна разпродажба на домашно приготвена храна по рецепти от техните баби и майки, с помощта на които петокласниците създали вкусната кулинарна продукция. Баници, тиквеници, пити, сладкиши, мекици и други домашни произведения на изкуството успяха буквално за минути да продадат славейковските доброволци. Помощ в начинанието им оказа ръководителката на "Ръка за помощ" Снежана Сиракова. На разпродажбата имаше три маси, препълнени с различни вкусотии. Когато теглиха чертата, след като и последната трохичка бе продадена, децата и класната им ръководителка Диана Паслиева отчетоха 165 лева, които веднага внесоха по сметката на Петя Костова, която се нуждае от лечение. Петя е възпитаник на "училището за шампиони" и всички там желаят да допринесат за нейното бързо оздравяване. Членовете на клуба "Свят, човек, слово" се радват на своята акция, чувстват се удовлетворени, защото знаят, че техните усилия помагат. 
Тепърва предстоят благотворителните акции на учениците от "Славейков", както организирани от самите тях, така и с активното им участие в общоградските инициативи. Защото децата вярват, че по Коледа стават чудеса!
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гр
    ГРАЖДАНИН НА КЪРДЖАЛИ
    0 0
    09:38, 2 дек 2017
    Проумейте го че се обезмислявсяко начинание след като се показа пак този вечен номенклатурчик - багдасаров. Боже боже няма оттърване от тази физиономия.
Последни новини