От х:

Днес в x:

12 °C

Син на собственик на автокъща изчезна, не е искан откуп до момента

Към момента МВР няма данни да е направен контакт с родителите на изчезналото момче, заяви главният секретар Младен Маринов за отвлечения Адриан Златков.

Вчера колата на 25-годишния син на собственика на автокъща "Софавто" Тони Златков беше открита изоставена близо до дома им в софийското село Герман, с документите и телефона му вътре. Полицията веднага започна издирване, като една от версиите е отвличане.

Тази сутрин самият Тони Златков, който вчера първоначално пред някои медии твърдеше, че синът му е добре, само колата му била открадната, потвърди пред bTV, че той е отвлечен. Бизнесменът заяви, че няма никаква представа какви точно са мотивите на похитителите. Още вчера той е заявил пред полицията, че не е получавал заплахи и че не смята, че има врагове. Въпреки това не се изключва версията отвличането да не е само за пари, а и с друг мотив, като отмъщение например. Само преди няколко месеца автокъщата му беше подпалена и изгоряха 4 луксозни коли за около 1 млн. евро. Това е втори палеж за няколко години.

Самият Адриан също работи заедно с баща с в „Софавто” и е кара скъп мерцедес.

Надяваме се да е жив. Цяла нощ колегите работиха. Не можем да говорим много, тъй като в такива случаи може да се каже, че има заложник и лице, на което може с непремерени наши действия да навредим. Родителите са шокирани, труден е контактът с тях. Това е нормално с оглед ситуацията, така че ние продължаваме работата", каза още главният секретар на МВР пред Нова телевизия.

Младен Маринов подчерта, че полицията работи по всички находки, които са иззети от местопрестъплението. За съжаление обаче, няма свидетели, които да дадат информация какво точно се е случило.

"Това, което имаме обективно отразено е, че автомобилът се намира там, наистина паркиран неестествено. Всичко говори за динамика и не предварително планирано паркиране на този автомобил, оттам правим извода, че наистина с този човек се е случило нещо, което е против волята му“, добави той.

Главният секретар коментира още, че бизнесът, който развива бащата, наистина е конфликтен с оглед на това, че и автомобилите, и техниката са изключително скъпи.

"Той осигурява лизинг на тази техника, което означава ежемесечно изплащане на определени вноски. Наистина има много конфликти, свързани с тази дейност. Естествено, изследваме ги като възможна причина за настъпване на това събитие. Предоставил ни е списъка на всички длъжници. Значителна бройка са. Но нямаме данни да има сума, която да е в такъв размер, че да предизвика такова деяние“, допълни Маринов.

По повод публикации в социалните мрежи за луксозния живот, той коментира, че парадирането с възможности може да породи у други различни желания.

"Всеки един да си прави сметка какво изкарва в пространството, защото не се знае, кои са адресатите, които получават тази информация", предупреди главният секретар на МВР. 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Днешният ден едва ли ще ви изненада с нещо, но ако решите да положите малко повече усилия може би ще изненадате себе си. Някои от вас имат възможност да постигнат нещо, към което отдавна се стремят и точно днес това ще ви се отдаде много по-лесно от когато и да било друг път. Сигурно знаете за какво става дума и ако имате късмет ще се сетите навреме за да го направите.
28 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се радвате на добро сътрудничество с деловите си партньори. Не отлагайте среща с важен за вас човек. Сега е момента да действате по-открито и да покажете това, на което сте способни. Даденостите съвпадат с желанията ви и не ви остава нищо друго, освен да действате.
28 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Всичко, което правите днес ще ви носи удовлетворение, защото се отнасяте към него с предпочитание. Контролирайте емоциите си и не допускайте да пропуснете нещо важно заради невъздържаност или недобре преценена ситуация. Радвайте се на малките неща, не бъдете максималисти.
28 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
В основата на компромисите днес се корени успешната ви работа. Независимо с какво се занимавате, бъдете готови да се съгласявате с мнението на околните и да се стараете да потушавате възможните конфликти. Това ще ви спести ценно време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което предприемате сами. Следвайте намерението си докрай.
28 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата ви днес ще върви с променлив успех. Влагате прекалено много емоции дори в дребни неща и това може бързо да ви изтощи. В личен план проявявате излишна упоритост, която може да влоши положението ви без да ви донесе никакъв положителен резултат. Дори да ви е трудно, постарайте се да говорите открито за нещата, които ви интересуват.
28 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
28 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е успешен за онези от вас, които си търсят работа. Успявате да намерите предложения, които ви удовлетворяват и едва ли някой ще се учуди ако съвсем скоро смените работното си място. Във ваш плюс е че бързо се адаптирате към нови места и ситуации. Бързо установявате нови познанства, което още повече улеснява промените при вас.
28 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Активни и уверени в себе си ще получите добра оценка за работата си и съответното възнаграждение за труда си. За сметка на това в личния си живот е възможно да изживеете разочарования. Помислете дали сте отговорили на нечии очаквания и чия е вината за разминаването ви с тях.
28 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще съобразите външните си изяви с духовните си потребности и така ще ги направите по-впечатляващи. Добрата реклама е най-голямата ви печалба днес. Очакванията на бизнесмените ще се доближат до реалността, само с малко изключени. Някои от делата ви ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
28 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не позволявайте на никой да ви пречи на успешния ви ход в реализиране на целите ви. Сътрудничеството ви с определени хора ще бъде ползотворно, но не бива да налагате на всяка цена мнението си. В противен случай рискувате да провалите нещо, което със сигурност върви към успех.
28 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очаква ви успешен ден, наситен с много срещи и разнородни контакти. Общуването е ваша стихия обаче затова няма да е чудно че успявате да постигнете значителни резултати в тази област. Не е трудно да ви повярва човек за каквото и да било, толкова е силна способността ви да убеждавате При това го правите с обаянието, характерно за Водолея.
28 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С общи усилия ще приключите проект или друга задача, еднакво интересна за вас и хората от обкръжението ви. Застанете на принципни позиции, когато се очаква да бъдат взети важни решения и не допускайте съмненията у някого да възпрат общия устрем. В крайна сметка ще се поздравите с повече свършена работа, което означава и по-добри доходи.
28 фев 2021
Последни новини