От х:

Днес в x:

Доброволци от немска и смолянска пожарни служби се учат заедно да потушават бедствия

Изображение 1 от 5

    Младежки лагер събра в Смолян доброволци от противопожарните формирования на град Смолян и германския град Зул. От 29 юли до 06 август тази година 17 младежи от Германия и 19 - от България работиха заедно по проекта, в койт оси сътрудничат двете противопожарни служби на Смолян и Зул.

    Посещението на германските млади пожарникари в Смолян не е за първи път и е в резултат на редица проекти между двете служби, като последно смолянските младежи им гостуваха там през миналата година.

    Доброволците участват в множество мероприятия, дейности и игри, свързани с пожарникарската професия, подготвени от смолянските огнеборци и Младежкия доброволен отряд. Сред най-емоционалните преживявания за младите хора бяха разходката из уникалната пещера „Голубовица“, екстремния каньонинг в Гарга дере. Те гостуваха на читалището в с. Кошница, посетиха парк Амзово, очароваха се от гледката и спектакъла на Момчиловата крепост. Взеха участие в подготвената „Градска игра“ за опознаване на забележителностите на града ни.

    Интересен момент на лагерниците беше нощувката в читалището на с. Кошница, където всички заедно спяха на туристически легла. Имаше и ден, в който всяко от германските деца, нощуваше в едно българско семейство. От самото начало на лагера младежите бяха разделени на смесени групи. Възложена им бе задача до края на престоя си да представят „Пожарната през моите очи“. Усмивки породи и състезанието по готвене. се справиха страхотно, полагайки усилия да сготвят най-вкусните гозби за пред журито.

    Посещението на групата от Германия се осъществява благодарение на финансовата и логистична подкрепа на община Смолян. На 03.08.2017 г. по покана на кмета на община Смолян Николай Мелемов се срещнаха ръководителите от германската пожарна, ден след това и втора среща с директора на РД ПБЗН комисар Симеон Цървуланов с разговор на професионално ниво.  

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини