От х:

Днес в x:

Абитуриентка скочи в 3-метрови вълни, спаси момче от удавяне

19-годишно момиче спаси 14-годишен ученик от удавяне на Северния плаж в Бургас.

Жени Райкова, която е възпитаничка на Немската гимназия в града и е била абитуриентка на 24 май, чула викове за помощ след края на работния си ден, докато се прибирала към дома си, съобщи bTV. 

Момичето работи като спасител, а инцидентът е станал на 5 юни след 18 часа на неохраняема зона на Северния плаж в Бургас.

Хвърлих раницата и маратонките и влязох веднага във водата. Имаше вълни от 3 метра и мъртво течение. С усилие плувах навътре, беше на около 100 метра детето, но го хванах и започнах да го извличам към брега”, разказа Жени. 

Тя е от семейство спасители. С баща си Росен работят на един плаж. Той споделя, че е много горд с дъщеря си. 

Научих в 19.30 ч. за случилото се. Тя ми се обади, че е мокра, защото е извадила дете от водата. Гордея се с нея много. Искам да насърча и останалите хора, които имат възможност да се занимават със спасителска дейност, да го правят. Тази работа е отговорна, престижна и малко хора могат да я работят”, смята Росен Райков. 

И трите му деца - Жени и двамата й братя - от малки тренират плуване, а след като приключи сезонът, Жени ще кандидатства в Националната спортна академия.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини