От х:

Днес в x:

ASUS Еее Phone: евтин телефон с Android

От известно време се носят слухове, че ASUS ще се възползват от марката си Eee, за да лансират нов едноименен смартфон. В началото на януари слуховете бяха потвърдени от представител на самата фирма, като бе обявено, че дори са налице прототипи на устройството, които ще бъдат официално представени на CeBIT през март. Предвид сключения наскоро съюз с известния производител на навигационно оборудване Garmin, възможно е новият Eee телефон също да бъде съвместна разработка на двете фирми и да разполага с прилична навигационна функционалност.

Твърди се още, че Eee Phone ще бъде първото устройство на ASUS, използващо платформата Google Android, но официално потвърждение на тези сведения няма. В ексклузивно интервю за френското онлайн издание Expansion представителите на ASUS са били максимално мъгляви, като са обявявили, че разработваните от тях мобилни устройства ще бъдат базирани на "различни ОС, включително Microsoft Windows Mobile, Linux и Android".

Най-вероятно Eee Phone ще представлява сравнително базов модел на достъпна цена, който ще има за цел превземане на ниския пазарен сегмент (предполагаемата цена ще е между $250 и $400). Конкретни спецификации не са известни, но някои източници упоменават наличие на процесор с ниско енергопотребление, SSD дискова памет (?), miniUSB порт и камера, която ще може да се използва и за видеотелефония или като web камера. Във всеки случай устройството ще е доста различно от двата телефона на Garmin-Asus, които ще бъдат анонсирани следващата седмица в Барселона – nuvifone G60 и nuvifone M20, както и от смартфона Asus M930. Не се назовава и конкретна дата на началото на продажбите на Eee Phone, само се твърди, че той ще бъде факт "по-късно през тази година".

Липсват снимки на устройството - изображението по-долу е само компютърно рендериране от Engadget.com, така че до официалния анонс вероятно няма да научим как точно ще изглежда Android телефонът на ASUS. Концепти за Eee телефон изобилстват в Интернет, но много малко от тях демонстрират устройство от нисък клас, така че засега тънем в догадки за дизайна и реалните възможности на телефона...
Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини