От х:

Днес в x:

Държавният глава: С общите усилия ще направим България достойна

С общите усилия, с таланта на цялата нация ще направим бъдна България достойна за славната история, чиито наследници сме ние. Това заяви президентът Румен Радев в словото си на традиционния държавен прием по случай Националния празник - 3 март.

В приветствието си към дипломатическите представители, акредитирани в България, политици и общественици, държавният глава заяви, че свободата винаги струва скъпо, а на тази дата българите с благодарност си спомнят за своите герои, за войските на император Александър Втори – Царя Освободител.

„На тази дата почитаме паметта на хилядите руснаци, румънци, финландци, украинци, белоруси, сърби, черногорци, поляци, литовци и други герои, загинали за свободата на нашата родина. В онези времена цяла Европа, от Петербург до Дъблин съчувства на българите. На Трети март си спомняме и за Гладстон, Макгахан и Виктор Юго, които подкрепиха българската кауза“, допълни държавният глава и благодари на всички, които полагат усилия България да живее в мир и приятелство и да просперира.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини