От х:

Днес в x:

Китайците изпреварват руснаците в гръцката програма „Златна виза“

По данни на Министреството на финансите на Гърцияq от момента на задействане на програмата „Златна виза“, която дава право на гръцко гражданство на чужденци, закупили недвижима собственост на територията на страната в размер над 250 000 евро, до края на януари т.г. общо 1537 чужденци са станали граждани на Гърция. От тях 664 са граждани на Китай, 348 на Русия и 77 на Египет, като дъното на първата петица затварят Ливан и Украйна. Отчитайки и броят на членовете на семействата на инвеститорите общо 3809 чужденци, от които 1580 китайци и 787 руснаци са станали притежатели на гръцка „Златна виза“.

Програмата за предоставяне на жителство срещу покупка на гръцка недвижима собственост над четвърт милиона евро стартира през 2003 г. за чужденци от страни нечленки на ЕС. Първоначално руснаците заеха водещите места в класацията, но през последните години първенството на Китай е красноречиво.

Междувременно, по официални данни, цените на жилищата в Гърция продължават да падат, като за 2016 г. спадът е средно с 2.2%, а за периода от 2009 г. цените са се сринали двойно. Според експертна прогноза цените на жилищата в Гърция могат да се върнат на предкризисното си ниво след 2050 г.

Изтоник: Prian.ru

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини