От х:

Днес в x:

Нова република предлага семейна осигуровка в дребния бизнес

Политическата платформа "Нова република" предлага въвеждането на групова семейна осигуровка за хората от дребния бизнес. Така се очаква 700 хил. души, от които 400 хил. надомни работници, да излязат от сивия сектор, коментира в интервю за Би Ти Ви лидерът Радан Кънев.

Така по думите му ще се увеличат приходите в осигурителната система, откъдето ще дойдат и по-високите пенсии, предвиждани в програмата на политическата формация.

При 7% годишен растеж на икономиката и инвестиции на парите от пенсионния фонд новоотпуснатата пенсия в края на мандата ще е 350 евро, каза Кънев като подчерта, че сумата е в евро, защото друг приоритет на политическата формация е влизането в еврозоната. Нивата на пенсиите в България не позволяват да се живее с тях и да видиш това не е ляво, коментира той.

Друга инициатива на "Нова република" е въвеждането на забрана за сеч в българската гора. Предстои да започне подписка за това в цялата страна, каза Кънев.

По думите му големият риск за България е влизането на БСП във властта. "Проблемът с ГЕРБ е, че се проваля в управлението си и предава властта в ръцете на БСП", каза Кънев.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини