От х:

Днес в x:

Пиян нацели тойота на счетоводителка и избяга. Преглед на печата – 20 септември

Пиян шофьор блъсна лек автомобил на счетоводителка и избяга, пише в челния си материл на първа страница днешният съботен брой на "Хасковска Марица". За катастрофата не бе съобщено вчера от пресцентъра на ВМР в Хасково. По информация на вестника инцидентът е станал в четвъртък вечерта на бул. "Илинден". Почерпен с опел астра тръгнал да завива по ул. "Дервент", но поради високата скорост не успял да вземе завоя и натресъл тойотата на икономистката, паркирана пред блока. След инцидента почерпеният шофьор зарязал колата и духнал.
По информация на вестника жалба в РПУ Хасково е подал собственикът на опела, който по всяка вероятност е упълномощил друг да го кара.

Хасково ще има карго летище, пише над главата си изданието. Всичко за вчерашната сесия на ОбС Хасково и взетите решения можете да прочетете на 10 страница в броя.

Безобразие: Трупове на животни още тровят дерето на Карамутли, пише още на първа страница. Въпреки уверенията на РВМС във вторник, че гниещите животински кости в местността "Свети дух" са откарани в екарисажа във Варна, репортерска проверка показва, че те още вмирисват местността. Оказва се, че институциите не могат да се разберат чия отговорност са купчината кокали. Очаква се във вторник кола на екарисажа отново да е в Хасково и да ги откара за унищожаване.

Безплатни закуски само в едно школо, акцентира още на първа страница изданието. Само учениците от първи до четвърти клас в училище "Г. С. Раковски" в Хасково ще получават безплатните кифли. Останалите учебни заведения не са успели да договорят доставка с фирмите. Причина е и ниската цена, която отпуска министерството – 33 стотинки на закуска.

Парализиран мъж оставен без помощ до януари, акцентира още изданието. 55-годишният Илчо Желязков, който страда от множествена склероза, е оставен на грижите единствено на 82-годишната си майка, която е с пет байпаса. За случая "Хасковска Марица" писа и преди година, напомня вестникът.

Газовите оръжия извън закона в Свиленград, четем още в броя. Местната прокурорка Мария Кирилова е внесла такова предложение в общинския съвет. Тя настоява забраната за носене на газови оръжия да залегне в наредбата за обществения ред заради многото произшествия в града.

Бърз поглед върху риболовното положение в региона дава страницата "Наслука". Изданието препоръчва три посоки за риболов "и нещо отгоре". Има и рецепта за "рибно чеверме".

Съботния брой на "Хасковска Марица" излиза с две приложения – "BG жена" и "Арена". Във второто е публикувано много интересно интервю с историка Георги Марков, посветено на Независимостта. Професорът разказва любопитни и малко известни факти за историческите събития преди 100 години.

Това бяха основните акценти в днешния брой на "Хасковска Марица". Подробностите – във вестника.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини