От х:

Днес в x:

Обстрелваха с ракети US посолството в Йемен

Поредица от експлозии избухнаха тази сутрин близо до посолството на САЩ в йеменската столица Сана, съобщи vsekiden.com. Сайтът цитира говорител на дипломатическото представителство, който казва, че има много пострадали.
Според разказ на очевидец кола с взривно устройство е избухнала пред посолството и в същия момент от движеща се кола открили огън срещу охраната на дипломатическата мисия. От автомобила били изстреляни между две и четири ракети. Загинали са общо 14 души, сред които и четиримата атентатори. Останалите жертви са йеменски войници и минувачи.
В комюнике, изпратено до агенция АФП, групата "Ислямки джихад в Йемен" заявява, че атентатът срещу американското посолство е нейно дело и заплашва с подобни атентати дипломатическите мисии на Великобритания, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства в Сана. Групировката настоява да бъдат освободени нейни членове, които се намират в йеменски затвори.
През април Държавният департамент нареди евакуация на второстепенния дипломатически персонал, след нападение срещу посолството, за което отговорността пое Ал Кайда през март и обстрела с ракети срещу жилищен квартал на Сана, обитаван от американски петролен бизнесмен. Посолството на САЩ препоръча на американските граждани в Йемен да бъдат "особено предпазливи и бдителни".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини