От х:

Днес в x:

Шотландски хулигани тероризират София

Истински ужас изживяха гражданите, живеещи в центъра на София, в последните няколко дни, алармираха читатели на Actualno.com.

Причината за оплакването е вълната от шотландци, която заля столицата от началото на седмицата. Островитяните бяха в региона заради квалификацията за световното първенство по футбол срещу съседите от Македония, вчера в Скопие.

Наша проверка преди това установи, че шотландците правят каквото си искат из центъра на града, дори в по-ранните часове.

Около 18:30 часа предишния ден едно от откритите заведения на бул. Витоша бе буквално окупирано от десетина футболни фенове, които огласяха цялата улица с мощни крясъци и иронични подвиквания към сервитьорките.





"Вече трети ден идват тук и незнам колко още ще ги издържим. Дано не се върнат и след мача. Наливат се с бира и уиски почти до безсъзнание и изгониха множество клиенти. С нас също се държат цинично и честно казано вече ме е страх да ги обслужвам", разказа една от сервитьорките във въпросното заведение.

Освен пъбовете и заведенията в околността любима дестинация на шотландците бяха и фонтаните пред Националния дворец на културата, където те на воля се хвърляха във водата, заливаха главите си с бира и не спираха да крещят за ужас на минувачите.

И колкото някои да гледаха на тях като атракция, множество граждани се оплакаха, че присъствието на островитяните е истински терор.

"Хората, които минават през центъра на града по път към вкъщи или идвайки на работа, виждат в тези хора атракция. Ние обаче сме подложени на тормоз вече няколко дни. Те пият, хвърлят шишета, уринират, където им падне, а после заспиват по стълбите на входовете ни. И понеже са чужденци, полицията не ги пипа. Най-много да ги изпроводят до хотела", коментира разпелено гражданка, живееща в района.

Хулиганските изцепки на шотландците стигали до там, че добре подпийнали те започнали да вдигат традиционните си полички и да показват гениталиите си.

От охранителните фирми в района също заявиха, че са безпомощни в ситуацията, докато гражданите се молеха феновете да не се връщат никога повече.

Срещата Македония - Шотландия беше вчера от 15:00 часа на стадиона в Скопие.

Запознати с порядките на шотландските фенове твърдят, че при победа на тима им те обикновено се врьщат, за да пируват още няколко дни, добре че вчера Македония ги разби.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини