От х:

Днес в x:

Убиецът на Александра твърди, че я е оставил жива

Варненският апелативен съд остави без уважение жалбата на 19-годишния Красимир Тодоров, обвинен за убийството на Александра от Провадия, да излезе от ареста. Мъжът е с първоначална мярка за неотклонение „задържане под стража” от 15 април. 

Тодоров е с повдигнато обвинение за грабеж на златни накити, придружен с убийство на малолетната Александра, извършен в съучастие с Ивалена Маринова. 18-годишната Ивалена също е в ареста. Тя е обвинена в помагачество при грабежа и убийството на 13-годишното момиче.

Апелативните магистрати решиха, че има достатъчно доказателства, че 19-годишният Красимир е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем, съобщиха от пресслужбата на съда. Освен това мъжът няма постоянен адрес, работа и документи за самоличност, така че може да се укрие от наказателно преследване.

Според втората инстанция извършеното е изключително тежко престъпление, за което законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен без замяна. 

Съдът определи като неоснователно твърдението на Тодоров, че окръжните магистрати неправилно са интерпретирали показанията му. 

Обвиняемият твърди, че е оставил жива Александра и някой друг след него е причинил смъртта й. 

Решението на апелативните съдии е окончателно и не подлежи на обжалване. 

Роднините на Александра на протест

Над 100 близки и роднини на убитото момиче се събраха на протест пред сградата на Община Провадия и поискаха доживотен затвор без право на замяна за убиеца, предаде БНР. Те искат и изселване за Красимир и Ивалена. 

До момента са събрани над хиляда подписа в подкрепа на искането на роднините. Подписката ще бъде внесена до Окръжната прокуратура. 

"Нашето искане е само едно - Красимир и неговата приятелка да получат доживотен затвор без право на замяна. Какво означава това да ги осъдят на 20 години? Ще излезе от затвора когато е на 40 и ще извърши ново престъпление, а моето момиче няма да излезе от гроба", каза пред Petel.bg майката на Александра - Севда. 

Бащата Любен пък допълни, че би дал пари на убиеца, ако е знаел, че по този начин той може да пожали детето му. 

"Ако ми беше казал - 100, 200, 1000, 2000 лева, аз можех да му помогна", каза бащата.

На предстоящия празник на града - на 24 април, кметът на общината Филчо Филев, който каза, че цяла Провадия е потресена от случилото се, отменя част от събитията.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини