От х:

Днес в x:

Българска компания създаде уникален детски часовник

    Интелигентният GPS-GSM детски часовник от ново поколение MyKi, произведен от българската компания Алтерко Роботикс, ще се появи на родния пазар в началото на идната седмица, за да зарадва децата за Коледа.

    Продуктът, който дава възможност на родителите да бъдат в контакт с децата си в реално време и да са информирани къде се намират те, беше представен днес пред журналисти от CEO на компанията Димитър Димитров.

    MyKi, предназначен за деца на възраст от 5 до 10 години, работи с вградена SIM карта, синхронизирана чрез специално безплатно мобилно приложение, разработено за Андроид и iOS, и дава възможност детето да получава и прави обаждания, да изпраща гласови съобщения, да получава текстови съобщения и награди. Часовникът-телефон може да бъде контролиран, наблюдаван и настройван от смарт телефон или таблет, както и през уеб браузер, и използва покритието на мобилните оператори.

    Благодарение на новоразработения продукт, за Коледа децата ще получат атрактивен подарък от ново поколение, а родителите - максимална сигурност и спокойствие на достъпна цена.

    MyKi ще може да се намери в мрежата на един от големите мобилни оператори, който ще бъде обявен до дни. Продуктът ще се продава с вградена SIM карта с телефонен номер и абонаментен план.

    Като допълнителна екстра най-вече за радост на малчуганите, MyKi е разработен в три цвята: син за момченца, розов за момиченца и червен, който може да се ползва и от двата пола.

    Благодарение на MyKi, родителите ще могат да дефинират и т.нар. “зони за безопасност”, в които се движи детето им, и при напускането им да бъдат своевременно информирани. Чрез мобилното приложение може да се проследи на карта движението на детето в рамките на последните 30 дни.

    Освен това, часовникът разполага и с аларми за събуждане и възможност за настройки за разговори с ограничен брой номера - бутон SOS, когато детето се намира в опасност, два бързи бутона за набиране на мама или татко, и до 5 други номера. Всеки родител ще може да добави в MyKi номерата, с които детето ще може да има връзка.

    MyKi има и други екстри - може да се проследят направените от детето крачки чрез крачкомер, изразходваните и приетите от него калории, качеството на съня и т.н.

    Интелигентното устройство тежи само 40 грама, а дизайнът му е пригоден така, че да пасне идеално на детската ръчичка. Има удобна и мека силиконова каишка. Снабдено е с устойчив на удар OLED екран. MyKi се зарежда през USB като всеки мобилен телефон, а батерията издържа до 30 часа на постоянна работа.

    Източник: kaldata.com

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини