От х:

Днес в x:

Реформаторите искат "Гражданска отговорност" да се сключва и в интернет

Депутати от ДБГ от Реформаторите внасят предложения за промени в Кодекса за застраховането. Te искат отпадане на стикерите за „Гражданска отговорност” и щетите да могат да се изплащат и в брой.

Народните представители предлагат възможност застраховката „Гражданска отговорност” на автомобилистите да се сключва и в интернет. Първоначалният текст на законопроекта на МС изключваше такава възможност, с мотив, че не винаги може да се установи идентичността на застрахования автомобил. Затова от РБ предлагат при застраховане в интернет да се сканира талонът на колата.

Реформаторите искат също да отпадне стикерът, с който се доказва сключването на застраховката. Изчислено е, че за 10 години отпечатването на стикери е струвало на гражданите около 50 млн. лева, коментира заместник-председателят на ДБГ и член на транспортната комисия в парламента Настимир Ананиев. Той обясни, че данни за сключените застраховки се съдържат и в регистър в интернет и наличието на такава полицаите ще могат да видят с проверка в регистъра.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини