От х:

Днес в x:

Едва 55 хил. лв. дарения са отчетени от партиите пред Сметната палата

Малко по-малко от две седмици преди местните избори участниците в тях са отчели пред Сметната палата едва 55 хил. лв. дарения. Справка в регистъра на одитната институция показва, че голяма част от декларираната подкрепа е за кандидат-кмета на Реформаторския блок на София Вили Лилкова - 43 хил. лв.

Лилков е получил четири дарения по 10 000 лв., а сред спонсорите му е бившият депутат от СДС Никола Николов. Другите дарители са Златко Николов, Милчо Благоев и Николай Козанов, както и Аделина Захариева е дала 3 000 лв. за предизборната кампания на Марта Георгиева, четвърта в листата за общински съветници на Реформаторите в София.

Най-много дарения е декларирал независимият кандидат-кмет на Неделино Боян Кехайов, който е зам.-директор на ОДП Кърджали - 10 по 1000 лв. За Стефан Михайлов, който участва на кметския вот във Велико Търново чрез движение "Царевград за Велико Търново", са вписани две дарения от по 1000 лв. Той пък е шеф на местния клон на НАП. Декларирани са и 10 лв. от името на велинградската общинарка Дияна Кехайова с цел разкриване на сметка за коалиция "Бъдеще за община Велинград".

Таванът на даренията е 10 000 лв.

От 214 вписани в регистъра социологически и рекламни агенции и медийни компании 187 са декларирани от ГЕРБ. Управляващата партия отчита до момента и безвъзмездно ползване на 42 автомобила на свои кандидати и активисти.

Според правилата участниците във вота трябва да декларират до 30 септември пред Сметната палата дарителите си, като след това своевременно трябва да съобщават и за нови. Те са длъжни да подават информация до 24 часа на 24 октомври.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини