От х:

Днес в x:

288 железобетонни греди крепят най-големия мост по АМ „Мaрица”

    288 железобетонни греди и над 10 000 куб. м бетон са вложени в най-голямото и най-сложно съоръжение на лот 1 Оризово – Димитровград от АМ „Марица“.

    Строителството на 470-метровият мост моста над река Марица  в близост до село Великан, напредва, сойбощиха днес от Агенция „Пътна инфраструктура” град.

    В момента на него се извършват довършителни дейности.

     Усилено се работи и по доизграждането на виадукта над ж. п. линията Пловдив – Свиленград, информират още от АПИ.

    На лот 1, който е с обща дължина 31,4 км, има 22 големи съоръжения. 4 са мостовете, 10- надлеза и 8 селскостопански подлеза.

    По-голямата част от тях са завършени или са в напреднал етап на строителство.

    Изпълнител на лот 1 от АМ „Марица“ е „КООПЕРАТИВА МУРАТОРИ & ЧЕМЕНТИСТИ - ЧИ. ЕМ. ЧИ. ДИ РАВЕННА“. Стойността на договора е  за близо 160 млн.лв. с ДДС.

    Строителният надзор се осъществява от  ДЗЗД „Т7/СНИК“ срещу сумата от близо  680 000  лева. с ДДС. Авторският надзор е поверен на „Пътпроект“ ЕООД срещу близо 113 000 лв. с ДДС.

    Проектът „Изграждане на АМ „Марица“ лот 1 и лот 2” се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет чрез ОП „Транспорт“ .

    Автомагистралата е част от Трансевропейския транспортен коридор №IV и от трансевропейската автомагистрала „Север-Юг”.  При пътен възел „Оризово“ тя ще свързва АМ „Тракия”с Капитан Андреево на българо-турската граница. Аутобанът  „Марица” е основен маршрут на движение в посока Пловдив – ГКПП „Капитан Андреево".

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини