От х:

Днес в x:

МВР спира бързите паспорти, стотици горят

Причината е липса на специализирана хартия, а заповедта е издадена от министър Румяна Бъчварова в края на миналата седмица.

МВР неочаквано спря да издава и обработва бързи и експресни поръчки и ще издава международни паспорти само в рамките на 30 работни дни. Причината е липса на специализирана хартия, а заповедта е издадена от министър Румяна Бъчварова в края на миналата седмица.

Очаква се стотици да изгорят – за летни отпуски, работа, обучение. Административният капан засяга и непълнолетните деца, които ще пътуват с родителите си за европейски страни, тъй като и на тях на границата изискват документ за самоличност. В сезона на почивките до Гърция и Турция много родители ще се окажат в патова ситуация и вероятно ще провалят ваканцията си. Много българи, работещи в чужбина, също няма да могат да подновят личните си документи. Очаквам истински ужас през цялата следваща седмица, посочи неоптимистичната си прогноза служител от ведомството.

Източник: http://www.faktor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Да
    Дани
    2 0
    13:43, 1 юни 2015
    Тази глупост може да се случи само в тук :( за голямо съжаление,но другия въпрос е дали ще ни върнат пърите които сме платили за експресните поръчки ????????????
  • 2
    Co
    Cosmopolitan
    2 0
    14:16, 1 юни 2015
    Е затова имай си по няколко и няма главоболие
  • 3
    As
    Asen_1433178019
    0 0
    19:48, 1 юни 2015
    Дали това важи и за издаване на СУМПС(свидетелство за управление на моторни превозни средства)
  • 4
    Жа
    Жана
    0 0
    18:39, 2 юни 2015
    стига сте лъгали бе!! !
  • 5
    Jo
    jokin
    0 0
    16:22, 4 юни 2015
    Да не би хартията да става и за ТОАЛЕТНА.
  • 6
    По
    Потарпевш
    0 0
    11:43, 6 юни 2015
    Аз са штастлив че си взех шична карата а не паспорт това касае турците които всеки ден подават док за такива не подаваите в Хасково особенно в понеделник никога ште се побаркате мн народ разни списаци и ччасове чакане и нерви един от турците ми каза това нее ништо чакаи да сварши училиштето в турция тогава щте видиш што е народ хаха явно те ште оберат пешкира.
Последни новини