От х:

Днес в x:

Представиха "1 000 причини да се гордеем, че сме българи"

Алманах, съдържащ 1 000 причини да се наричаме българи бе презентиран днес в зала "Гросето"

Алманах, съдържащ 1 000 причини да се наричаме българи бе презентиран днес в зала "Гросето". Тук пристигна авторът на книгата Николина Горова. Творбата е издадена с подкрепата на фондация "Българска гордост" и Военния клуб в Хасково. Пред ученици и преподаватели, както и деца от Общинския ученически парламент Горова сподели само някои от фактите, доказващи, че българите са велик народ. 

"Имаме повод да се гордеем, трябва да имаме и самочувствие", сподели авторката и посочи, че не е било никак лесно да се издаде алманахът. От пристигналите над 2 000 предложения от институции, са били подбрани 1 000 факта.

Сред поместеното в книгата са имената на великите българи Васил Левски, Петър Дънов, Никола Димков, книгата "Време разделно", билките, с които страната ни се нарежда на 3-то място в света и др. Присъстват и имена на българи, родени или живеещи в чужбина, които не престават да носят родината в сърцето си като Асен Траянов, а също и престижния балетен конкурс във Варна, който вече има 50-годишна история.

Възможно е алманахът да бъде издаден под формата на игра, коментира в Димитровград Николина Горова. В дискусията по темата горд народ ли сме българите се включиха ученици и преподаватели.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Авторът Николина Горова представи част от причините за гордост на българите
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини