От х:

Днес в x:

Младоженци от Дълбок извор ще се врекат на 14 февруари

Сватба точно на 14 февруари ще вдигнат двама дълбокизворци - Йордан Цветков и бъдещата му съпруга Теодора Гешева. След романтичното предложение на любимия ѝ, Теди решила, че най – подходящата дата за скрепяване на брачния съюза е 14 февруари.

След повече от 5 години любов, през ноември бъдещият младоженец, в таен заговор с бъдещата си балдъза, подготвил подходяща обстановка, избрал пръстен и организирал вълнуващо събитие.

Младежите излезли уж на приятелска вечеря, но в ресторанта ги очаквала специално подготвена маса с бяла покривка, червена украса и сърчица, а на плазмения телевизор зад нея се изписали красиви думи. Още по вълнуващи били думите, с които Данчо поискал Теди да стане негова спътница в живота. Малко жени биха отказали след такова предложение.

И след цялата тази прекрасно организирана изненада, булката поела в свои ръце подготовката на сватбата. Отрано запазила заведение, съставила списък на гостите, меню и всичко останало. След предложението, направено по западен модел, сватбата ще бъде с типично български обичаи.

Кумовете ще са стари - по родителска линия, ще ги „забират“ и по традиция ще отидат всички да поискат булката от родителите ѝ. Ще се бута вратата, ще се пълни обувката с „пари за поправка“ и ще се играе традиционното хоро пред домовете. Подготвени са дори петел и кокошка, които сватбарите ще трябва да откраднат. На сватбата ще има и истински, жив оркестър - "Марица".

Така красотата на Празника на влюбените ще се съчетае с българската сватбена традиция.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини