От х:

Днес в x:

Библиотеката в Димитровград представя нови детски книги в градините

Повече деца да посещават библиотеката е една от целите за 2015 година

Богата програма за 2015 година е подготвил екипът на Градска библиотека "П.Пенев" в Димитровград. Тя стартира днес със седмица на българското кино и прожекции на емблематични филми, които започват в 14:30 часа със "Специалист по всичко" и "Любимец 13".

На 28 януари ще се проведе тържественото награждаване на читател на годината за Детски отдел и този за възрастни.

От библиотеката смятат да популяризират в детските градини новите детски книжки, с които се попълва фонда. Целта е да бъдат привлечени в библиотеката повече деца.

През април ще се проведе маратон на четенето, съвместно с фондация "Подари усмивка", а през май ще бъде отбелязана Националната библиотечна седмица.

В програмата е заложен още празник на книгата с писателя Панчо Панчев - Дядо Пънч, както и изложба на уникални библиографски издания.

2015-та е обявена за година на книгата, припомниха от Градска библиотека в Димитровград

Концерт от филмови мелодии под надслов "Апотеоз на буквите" е друга от плануваните прояви, наред с издаване на антология "Димитровград в стихове и проза". Започна и традиционната целогодишна дарителска кампания за обоготяване на фонда на библиотеката с нови книги.

2015 -та е обявена за година на книгата, събитията в Димитровград ще бъдат под патронажа на кмета Иво Димов, поясняват от ГБ "П.Пенев".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини