От х:

Днес в x:

Деца- таланти от Смолян, със стипендия от Общината

Трима изявени ученици от Смолян получиха от кмета Николай Мелемов индивидуални стипендии за отличия и постижения в  различни области на науката и спорта. С по 450 лв бяха наградени две момичета и едно момче, възпитаници на смолянски училища.

Цветелина Шидерова, 

ученичка от VI "а" клас в ОУ „Иван Вазов” - за удостояването й с Диплом- почетно отличие „Сребърна лира на Орфей” на ХІІ-ти национален музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче” –Стара Загора. Стипендията се именува на заслужилия учител Димитър Велков.

Втората наградена е за Петя Хаджихристева 

– ученичка от ХІІ "б" клас в ГПЧЕ „Иван Вазов”, за удостояването й с Димплом – Първо място на Национален кръг на Национално многоезично състезание, в група английски-испански език, провело се през месец ноември 2013 г. в Сливен. Стипендията се именува на заслужилия учител Иван Маринков.

Третият стипендиант е Константин Славов, ученик от ІХ "а" клас в ГПЧЕ „Иван Вазов”, за присъдени две първи места на Държавно първенство по сноуборд, в Пампорово / BA и SBS- момчета/, сезон 2013 /2014 г. Стипендията е именувана на заслужилия учител Ангел Кирянов. Наградата получи майката на Константин- Евелина Атанасова, тъй като обещаващият млад спортист се подготвя за поредно си състезание на национален лагер в Австрия.

Решението за отпускане на стипендии на даровити ученици за 2013/2014 г. е на Постоянната комисия по образование, култура, вероизповедания, младежта и спорта при Общинския съвет в Смолян. 

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини