От х:

Днес в x:

Есен в действие

Есента се харесва от доста хора, още повече не я понасят, но и едните и другите вече нямат избор – тя настъпи. Променливото време от началото на следващата седмица ще продължи, а въпросът ще вали ли или пък не, ще звучи все по Хамлетовски. В интерес на истината есента засега е благосклонна с великолепни дневни температури от 26-28 градуса, което не пречи на жените да обясняват, че пак им е студено. Те със сигурност са се оплакали тази сутрин когато Целзий сочеше само 15 ° , а в Тополовград и Маджарово може и да са писали протестна нота, защото там термометрите бяха едва на 12 градуса.

През деня на 10-ти септември обаче ще настъпи подобрение поне що се отнася до топлото, като дневнигте температури почти повсеместно щще бъдат между 25 и 30 градуса. Дали ще вали пък обърка и синоптиците.
От НИМХ на БАН се зарекоха че днес ще е сухо. Те и за вчера така приказваха, но това не попречи да вали през нощта. Облачността обаче ще намалее, а там където ще остане ще се трансформира в слоеста/вали само купестата/. Сутринта ще има мъгли, но само в низините. Следобед ще има облаци, но точно днес няма да вали, сигурен е БАН. Доста синоптични сайтове обаче се съмняват, че точно днес ще остане сухо и повечето предлагат прогноза свързана с краткотраен дъжд или пък 83 % вероятност да вали. Във всеки случай чадърът няма да е излишен ако не искаме да усетим есента на свой гръб.


Вятърът ще е слаб от изток. Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за месеца.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини