От х:

Днес в x:

Кърджалийци грабнаха бронзовите медали, уловиха 106,755 кг. риба

След много силно представяне и страхотен риболов, отборът на Стара Загора закономерно успя да спечели Републиканското първенство по плувка в сладки води. Старозагорци получиха само 5 наказателни точки и за 3 кръга успяха да уловят 136,686 кг. риба. Домакин на последния III кръг от първенството беше язовир „Мандра“ край град Бургас.

Финалният манш стартира точно в 10:00 ч., а състезателите и днес показаха завидни умения и дадоха най-доброто себе си. В генералното класиране втори се наредиха състезателите от „Видракс“ с 8 наказателни точки и 130,137 кг. общо количество уловена риба, а бронзовите медали останаха за рибарите от Кърджали, които получиха 10 наказателни точки и уловиха 106,755 кг. риба.

Щастливите победители от Стара Загора споделиха, че са много доволни от титлата и специално пожелаха да благодарят на своя рънър Ивайло Пасков, който ги подпомага както тактически, така и финансово.

В индивидуалното класиране шампион стана Аркади Райчин от Стара Загора с 12 наказателни точки и 42,515 кг. общо количество уловена риба, а втори и трети се наредиха Даниел Василев от „Лебед“ (16 наказателни точки и 40,933 кг. уловена риба) и Димитър Димитров от отбора на Кърджали със 17 наказателни точки и 32,961 кг. уловена риба.

„Много съм щастлив, искам да благодаря преди всичко на моите съотборници и на нашия рънър, без тях това нямаше да бъде възможно“, сподели Райчин.

Председателят на Българска федерация по риболовни спортове (БФРС) Георги Михайлов заяви:

„Доволен съм, изключително оспорвано състезание. И в трите кръга състезателите показаха своите умения и се представиха страхотно. Поздравявам победителите.“

Купите и отличията бяха връчени в ресторант „Авеню“ в град Бургас, който беше домакин на церемонията по закриването на първенството.
В секция „Плувка“ през месец октомври предстои турнирът за купата на БФРС, който ще бъде последен за годината.

Източник: http://novini.dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини