От х:

Днес в x:

Победител във фотоконкурс ще снима лешояди в Маджарово

Снимката, спечелила първа награда

Победителят от фотоконкурса „Зрънце любов във вашия обектив” Ивайло Петров получава бонус нощувка за двама в природозащитен център „Източни Родопи” в Маджарово. Той печели наградата за най-добра снимка, която е със заглавие „Дете и гълъб“. Талантливият фотограф ще има възможност да снима белоглави и египетски лешояди в центъра на еколозите.

На второ място се класира Атанас Гужгулов със снимката „Контражурно”. Той печели посещение за наблюдение на птици с опитен водач по Южното Черноморие – езерата Атанасовско, Бургаско и комплекса Мандра – Пода с възможност за снимане на птиците. Трета позиция зае Виктория Солдатска със снимката „Страхливият”. Нейната награда е участие в образователния природозащитен лагер „Картали”, който се провежда през май 2014 г. на брега на язовир „Студен кладенец” в Източните Родопи. Специалната награда пък отиде за снимката „Голям синигер” на Светослав Радков. Той получава книгата „Полеви определител на птиците” на Ларс Свенсон – библията на всеки занимаващ се с птици по света.

Организаторите на конкурса от Дружеството за защита на птиците не успяха да уточнят за Haskovo.net дали сред наградените има фотографи от региона, тъй като снимките пристигали по електронна поща и не познавали авторите.

Най-добрите фотоси са преминали няколко нива на селекция. Тази година участието във фотоконкурса ставаше чрез регистрация във ФотоФорум. Там снимките трупаха рейтинг след гласуването на публиката.

За първи път тази година конкурсът имаше и раздел за домашен видео клип, също на тема подхранване на птиците през зимата. В него журито присъди две първи награди за Роберт Караджов от София и Сергей Панайотов от Варна. Третото място се присъжда на Силвия Лилова.

Конкурсът за най-добра снимка и домашно видео бе организиран от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) и ФотоФорум. В него участваха 411 човека от 14 града в страната, като 262-ма от тях са поддържали своя хранилка, 123 са поставили къщичка за птици, а 26 – поилки за птици.

Haskovo.net

Класирана на второ място
На трето място
Специалната награда отива за тази снимка
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини