От х:

Днес в x:

21 °C

Трагедия на Кенана: 20 000 волта убиха двама млади мъже (обновена)

Покрусените роднини оплакват гибелта на момчетата

Високо напрежение уби на място двама млади мъже, заети със строително ремонтни работи в двора на хотел Фантазия тази сутрин около 9.30 часа. Трагедията се случила, докато момчетата повдигали пилона на националното знаме. То било предназначено за националния празник 3-ти март, но синът на собственика на хотела Румен Балкански - Красимир, решил че е грехота българското знаме да стои на земята. Затова повикал приятеля си Валентин да го вдигнат на пилона, още повече, че по традиция българското знаме се поставя на всеки строеж. А хотелът тъкмо се достроявал. При вдигането обаче металния прът се допрял до минаващия отгоре далекопровод от 20 хиляди волта. Образувалата се волтова дъга се стоварила върху двамата мъже и ги убила на място. Според специалисти и двамата не са имали никакъв шанс. Медиците с две линейки, озовали се на местопроизшествието, само констатирали фаталния изход. Мястото бе отцепено от полиция, а покритите с бял саван тела стояха часове в изкопите, където ги застигнал токът убиец. Около тях плачеха десетки близки и роднини.

В пълен шок от трагедията около тях стоеше бащата на Красимир Румен Балкански. Хасковският бивш общински съветник тъкмо готвел сватба за големия си син. Придумал го да мине под венчило на 35 години, като по-малкия му брат, който е щастливо задомен с деца. Сватбата била насрочена за тази пролет. Токовият удар отне от съпругата му и 33-годишния Валентин Иглев. Той бил приятел от детинство на Красимир.

Зачернената фамилия Балкански е отменила всички мероприятия и резервации в хотела си. Не са могли да откажат само на новобрачна двойка, които избрали Фантазия за заветното "Да". Резервацията била за 7 март и хората нямали вариант за ново място, още повече, че поканите били разпратени. За да избегнат непосилното за тях преживяване, Балкански смятат да напуснат града на тази дата и да заминат, според някои, в чужбина. 

Далекопроводът-убиец принадлежи на EVN, но е в пълно съответствие с изискванията на закона. Според наредба № 3 от 9.06.2004 г. за устройството на електрическите уредби и електропроводните в населени места, минималната вертикална дистанция от жиците до земята трябва да е поне 7 метра. Във влажно и мъгливо време, каквато бе в петъчната утрин обаче, проводимостта на въздуха рязко се увеличава и волтовата дъга става не само възможна, а и много вероятна. 

Haskovo.net изразява най-искрените си съболезнования към близките и роднините на загиналите.

Нека почиват в мир!

Злополуката е станала по време на строителни работи

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 17.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Делата ви ще се развиват в неочаквана последователност, предвид промените, които предстоят. Колкото и да не сте обнадеждени, няма и да сте разочаровани. Довежданата придобивка ще събуди интереса ви към някого или нещо, който ще се задълбочи през следващите дни. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, особено към човека, който ви интересува.
17 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Не приспивайте вниманието си за некоректни партньори, в състояние сте и можете да предотвратите задкулисната им игра. Личните ви дела ще потръгнат, на предстояща среща ще се изяснят съществуващи недоразумения и всичко ще бъде наред. Правилно подредени, приоритетните ви ангажименти ще ви донесат добри дивиденти.
17 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се чувствате в добро настроение и ще търсите начин да го споделите с любимите си хора. Споделяйки интересните си идеи, ще срещнете разбиране и готовност за подкрепа. Наясно сте, че вътрешния ви глас е най-точния ориентир за нещата, които ви вълнуват и ще го следвате.
17 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Не се тревожете, ако не ви се удаде да решите въпроси, занимаващи ви не от вчера и днес. Очевидно е нужна подкрепа, и ако знаете от кого точно, не се колебайте да я потърсите. Не давайте воля на всичките си мисли, оставете част от тях за споделяне, но друг път. Обичани сте и това ви зарежда с енергия.
17 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате потенциал и възможности да се справите с предизвикателства, които ще се изправят пред вас. Очаквате повече от човек, който не е в състояние да ви го даде. Колкото по-рано осъзнаете този факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Деловите представители ще получат оферта за печеливша сделка.
17 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Решени сте да се справите с всичко, но да осигурите независимостта си. Подобни вълнения не са рядкост при вас, за това без колебание ще отхвърлите ограниченията и ще заявите претенциите си за по-добро настояще и бъдеще. Силите ще ви стигнат и за други начинания, с които ще напътствате нечии действия. Да се чуди човек от къде толкова енергия и хъс.
17 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Влияете се от оценките на другите и на свой ред давате мнението си, без това да е нужно. Пазете се от конфликти, защото няма да ви донесат очакваните облекчения. Доверете се на сътрудниците си и ги оставете да поемат част от работата. Но не го правете като благодеяние, уважавайте достойнството им.
17 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекалено високи са изискванията ви както към собствената ви, така и към чуждата работа. Това е чудесно, тъй като ви кара да изпипвате всеки елемент от работата си, но може да ви създаде неприятности с хората, с които работите. Подходете с такт и разбиране към доводите им, като същевременно се опитайте да ги накарате и те да разберат вашите.
17 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако позволите на излишната си енергия днес да ви повлияе, това може да бъде доста неприятно. Намерете начин да я изразходвате подобаващо, без това да нарушава добрите ви взаимоотношения с околните. Печелите симпатиите на някой, когото не сте виждали досега. Възможно е бързо да си допаднете взаимно и да откриете доста интересни неща.
17 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Съсредоточени сте, затова и работата ви ще е успешна. Полагате основите на нещо, на което ще се радвате за в бъдеще. От вас се изисква да сте отдадени на заниманията си. Близките ви очакват повече внимание и изглежда напълно го заслужават. Не възлагайте прекалено големи надежди на дадено събитие.
17 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се чувствате в отлично настроение, принос за което ще даде и срещата ви с човек от миналото ви. Интересът ви към него не намалява, напротив. Ще се радвате на взаимност и е възможно връзката ви отново да се поднови. Пазете нервите и здравето си, осигурете си почивка и спокойствие.
17 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Ще се радвате на обикновени неща, създаващи ви душевен комфорт. Някои от вас ще имат срещи с хора, които не са виждали от дълго време или пък виждат за пръв път. При всички случаи ще намерите общи теми и ще се обвържете с взаимен интерес. Финансови придобивки ще повишат настроението ви.
17 окт 2019
Последни новини