От х:

Днес в x:

Първа титла в короната на Цвети. Вестниците в събота

„Труд": Първанов и Калфин скочиха срещу БСП

Поне две новини произведе днес президентът (2002-2012) Георги Първанов. Първата е, че затихналата му гражданска инициатива АБВ още функционира. Втората - че той, заедно с евродепутата от левицата Ивайло Калфин, нападна БСП и ДПС заради Волен Сидеров.
От АБВ изпратиха остра декларация, осъждаща поведението на лидера на "Атака" и депутатите му около скандала на летище Варна.

                                                

"Дума": Tютюнопроизводители блокираха пътя за Гоце Делчев и Драма

Недоволни тютюнопроизводители от Гоцеделчевския край блокираха вчера пътя за Гоце Делчев и Драма при село Господинци. Събраха се хора от четирите общини на района - Гоце Делчев, Сатовча, Хаджи Димово и Гърмен, съобщи БТА.
Протестиращите са недоволни от закъснялата кампания за изкупуване на миналогодишната реколта и предлаганите им ниски изкупни цени.
На място бе организирано засилено полицейско присъствие. От двете страни на блокадата при моста на река Места започнаха да се образуват автомобилни колони.

„Стандарт": Гонят шеф на кучкарник за диплома менте

Кметът на Варна Иван Портних прекрати трудовия договор на Анатолий Тодоров, управител на Общинския приют за безстопанствени кучета. Причина за това е проверка, започнала веднага след сигнали от граждани и медии за съмнения за дипломата на Тодоров и професионалната му квалификация. В Община Варна постъпил отговор от Медицински университет Плевен - Медицински колеж, в който е посочено, че Анатолий Тодоров не е обучаван в учебното заведение

„Дума": Въоръжено нападение на банка в София

Въоръжено нападение на централата на "Юнионбанк" бе извършено в София вчера. Пари не са откраднати, твърдят от банката. Пострадали хора няма.
Около 6 часа сутринта е получен сигнал на телефон 112. Нападателите са били трима, които имали огнестрелно оръжие и се придвижвали с черен джип. Грабителите са си тръгнали с чанта с неизвестно засега съдържание, след като са обезвредили двама охранители. Те са избягали със същата кола. Полицията провежда издирвателна акция. В района все още има полицаи, които работят по случая.
От банката определиха инцидента като "опит за взлом". Според тях охраната е реагирала адекватно.

„Монитор": Първа титла в короната на Цвети

Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова превърна мечтата си в реалност, стигайки до първа титла от УТА в своята кариера. Историческото събитие се случи на силния турнир от категорията „Премиер" в Сидни с награден фонд $710 000. Българката вдигна купата след победа на финала над 9-ата в света и 5-а в схемата Анджелик Кербер (Гер) с 6:4, 6:4.
След тежкия изминал сезон и многото трудни моменти през 2013-а Пиронкова се завърна на корта истински преобразена и през последните осем дни записа осем победи. Освен че не бе печелила титла на УТА в живота си, преди Сидни тя не бе достигала и до финал, а балансът й от участия на полуфинали бе 0-7.

„24 Часа": Почина Гого от „Тоника"

Тази нощ почина певецът от вокална група „Тоника" Георги Найденов - Гого. През август тази година айтозлията навърши 64 години.
Както е известно, той се бореше дълги години с тежка болест. През цялото време неотлъчно до него бе съпругата му Ева.
Поставената му първоначална диагноза беше синдром на ЛАС (летерална амиотрофична склероза).
Гого опита лечение в Европа и Китай, но без особен успех. Впоследствие се оказа, че диагнозата е лаймска болест и всъщност певецът е лекуван неправилно. Затова се наложи по-късно Гого да чисти организма си от тежки метали, които натрупал от продължителното пиене на лекарства.
Предположенията бяха, че Гого е прихванал лаймската болест по време на турне във Виетнам преди 30 г.


„24 Часа": 90 са вече натровените деца в Сливенско

Броят на учениците на възраст от 7 до 15 години, които се натровиха в Сливенско с храна, достигна 90.
При всички постъпили се наблюдава един и същ симптом - повръщане. Направени са изследвания, те ще бъдат готови в рамките на 48 часа, съобщи началникът на Спешно отделение д-р Тодор Суванков на сайта на МБАЛ "Д-р Иван Селемински".
Болните деца са от селата Стара река, Гавраилово, Струпец, Калояново, Камен и др. Там училищата се снабдяват с храна от обща кухня. Най-вероятно става въпрос за хранително отравяне със супа, която днес децата са консумирали.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини