От х:

Днес в x:

ЕНП искат ясна дата за предсрочни избори

Призоваваме управляващата тройна коалиция да оповести датата на предсрочните избори, а правитерството на Пламен Орешарски незабавно да оповести краткосрочните си приоритети и начина за тяхното изпълнение. Това заяви председателят на Единна народна партия Мария Капон по повод насилието срещу протестиращите пред Народното събрание. 

„Ескалацията на напрежението около българския парламент показа, че се влиза в крайна фаза на изостряне на конфликт между желанието на гражданското общество и олигархичните кръгове в България. Единна народна партия потвърждава дългогодишната си позиция, че разделителната линия в това противоборство минава не между левица и десница, а между почтените гражадини и мафията“, подчерта председателят на Единна народна партия. 

„За нас е особено притеснително да констатираме, че едни олигархични кръгове се опитват да яхнат справедливия граждански протест срещу други, конкурентни на тях кръгове, които по силата на обстоятелствата в момента са на властови позиции. Ние не правим разлика между едните и другите, нито между партиите, които се явяват носители на техните интереси“, допълни Мария Капон. По думите й България трябва да се освободи от латиноамериканският тип на управление, който е скрит зад фасадата на европейската ни демокрация. 

ЕНП призовава партията ГЕРБ да се върне в пленарната зала, за да се свали напрежението в обществото и да работи като прагматичен коректив до датата на парламентарните избори, а не да се крие зад гърба на протестиращите граждани, с което да оправдава бездействието си в този кризисен за страната момент. 

Обръщаме се към президента на Републиката с молба да намери дипломатичният тон, с който да коментира датата на предстоящите парламентарни избори с парламентарно представените политически сили, каза още председателят на Единна народна партия. „В една европейска страна се очаква депутатите и министрите да могат да водят пряк диалог с избирателите си, ходейки между тях, а не да минават с автобуси през тях, под полицейски кордон, скрити зад щитовете на жандармерията. Властта никога не е на всяка цена и не може да се упражнява въпреки хората, а в името на хората“, категорична е Мария Капон.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини