От х:

Днес в x:

Заковаха постоянната такса в димитровградските градини на 12 лв.

12 лв. свата постоянната такса в димитровградските градини

12 лв. на месец ще бъде вече постоянната такса, която родителите ще плащат в димитровградските детски градини. Решението взеха преди дни общинските съветници в Димитровград на последната си редовна сесия.

То влиза сила след като мине законния срок за обжалване, т.е след близо две седмици.  За детските заведения в кварталите и селата сумата е 6.00 лв на месец.

Припомняме, че до момента т.нар. постоянна такса бе обвързана с минималната работна заплата и се определяше като 2,5% и  5% от нея.

12 лв. бе таксата, когато МРЗ бе 240 лв. От тогава минималният за България доход скочи два пъти- от 1 септември 2011 МРЗ стана 270 лв., а от 1 май 2012 вече е 290 лв. Сега родителите от Димитровград плащат по 14,50 лв. на месец.

В докладната си вносителят -кметът Иво Димов се мотивира, че таксата ще расте с ново увеличение на МРЗ. Това, според него може да доведе до затруднения при плащане на сумата, особенно ако в семейството има повече от 1 дете.

Освен постоянната такса, родителите в димитровградските градини и тези от общината плащат и 2 лв. дневна такса, която поема разходите за грижа и храна на малчуганите.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини