От х:

Днес в x:

Двама в ареста за хулиганство, трошили в кръчма

Задържаните в съда - вдясно е Александър, Боню е с бялата тениска

Александър Янакиев и Боню Бонев бяха оставени в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“ от хасковския районен съд. Двамата стари познайници на МВР бяха задържани в понеделник, след като потрошили заведение в село Корен. Те влезли в селската кръчма да търсят дълг от собственика към бащата на Александър. Разговорът обаче ескалирал до кавга, обиди и псувни. Двамата се държали изключително вулгарно и с чувство за безнаказаност, твърдят разпитаните в полицията свидетели. Според прокурора се обмисля повдигането на по-тежко обвинение – в изнудване. На този етап обаче обвинението към двамата е в хулиганство и грубо нарушаване на обществения ред, както и съпротива на органите на реда.

След подадения сигнал патрулката открила двамата в съседното село Малево. Там избухнал нов конфликт, този път между двамата и полицаите. В крайна сметка Александър и Боню били отведени в районното управление на МВР в Хасково.

Александър Янакиев и Боню Бонев имат дебели криминални и съдебни досиета. „Срещу Бонев има и висящо наказателно производство отново за хулиганство и нанасяне на средна телесна повреда. Има и присъда за кражба, която обаче е обжалвана пред по-горна инстанция“, заяви пред съда прокурорът.

„Александър Янакиев пък само за миналата година има 4 регистрации за престъпления, свързани с побои. Засега е осъждан на пробация, предвид крехката му възраст (25 г.), но явно тази мяркане не е имала превъзпитателен ефект“, допълни представителят на държавното обвинение. Той поиска и за двамата мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Двамата адвокати на задържаните се противопоставиха на искането и предложиха по-леки мерки – парична гаранция или най-много домашен арест. Според адвоката Георги Зарчев в случая няма налице хулигански подбуди, а лични – неуредени финансови отношения. „Но дори и да са хулигански, то имаме работа по-скоро с указа за борба с дребното хулиганство, отколкото с Наказателния кодекс“, пледира юристът.

Съдът обаче възприе доводите на прокуратурата и наложи и на двамата „задържане под стража“. Решението може да се обжалва пред Окръжния съд.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини