От х:

Днес в x:

В Химическата гимназия дванайстокласници вече са студенти

В Химията се проведе защита на професиите от дванайстокласниците

За шеста година дванайстокласниците от Химическата гимназия в Димитровград защитиха електронното си портфолио ”АЗ ПРЕДСТАВЯМ СВОЯТА ПРОФЕСИЯ”. В защитата се включиха завършващите от всички специалности на гимназията. Както и в предходните години, в залата присъстваха ученици, преподаватели и представители на фирмите, където дванадесетокласниците провеждат производствената си практика.

И този път журито включваше по-голям брой членове, като всеки от тях оценяваше представянията в своята област. Преподавателят по Автоматизация на производството и организатор на инициативата Катя Гергинова, сподели, че основната идея на начинанието е учениците да изградят умение за представяне. През годините те правят малки защити, които имат възможност да използват при оформянето на е-портфолиото си, поясни тя.

От 2007 год. правим защитите публични, защото предизвикателството е по-голямо. Освен това все повече се налага използването на е-портфолио и то не само при постъпване на работа. От миналата учебна година МОМН съобщиха, че ще въведат портфолиото като задължително в училище. Както виждате, ние доста сме изпреварили тази инициатива, завърши Гергинова. За нашите ученици това е стартовото им портфолио. Оттук нататък, ако имат желание, ще го допълват през целия си професионален път. Радостно е, че и тази година се решиха на представяне учениците от всички специалности.

Присъстващите научиха и че четирима от представилите е-портфолио вече са приети за студенти. Както и на предходните инициативи, проведени в зала „Асен Златаров” в последните години, учениците имаха възможност да ползват директна интернет връзка. В настоящия формат на е-портфолиото бяха излъчени професионални айдъли от всички специалности – Йоана Димитрова, Христина Тонева и Петьо Грозев. Запомнящото се от е-портфолиото на випуск 2013 бе, че всички подчертаха значението на провеждането на практика в реална работна среда и изразиха благодарност за възможността да бъдат на работни места в различни местни фирми.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини