От х:

Днес в x:

Турски бизнесмени налазиха Първомай

Бизнесменът Озер Каралар от Турция посети Първомай и се срещна с кмета на общината Ангел Папазов. Целта на поредната визитата беше  градоначалникът да препоръча мандра, която би произвеждала качествен кашкавал с марката на турската фирма. Г-н Каралар разчита на доблестта на местните производители – според него, ако един бизнесмен  знае,че е препоръчан от кмета, няма да си позволи да разваля продукцията си и да пести от качеството на материалите.  Или както уточни – търси гарантирано качество, доверено лице и сериозен партньор. На срещата присъстваха и други двама представители на „Каралар  Ширкетлер Грубу“ -  Сердар Йенер и Ясин Йенер. В превода помагаше воденският кмет Мухамед Абед, а към групата се присъедини и зам.кметът Николай Митков.

Три мандри от общината са проявили интерес към предложението за сътрудничество. С продуктите на „Шипка 99“ господата се запознаха задочно. Собственикът на производството на кашкавал в Брягово отсъстваше и обеща да представи продукцията в края на януари. Гостите посетиха фирмения магазин на „Елит“, където имаха възможност да пипнат, опитат и разучат почти всички млечни продукти. Запознаването за сега е в началната си точка и все още не са направени конкретни предложения за количество и цени.

В хода на разговорите стана дума и за фирмата, която в момента подготвя сделка за закупуване на земята и сградите на ADF. Отзивите на гостите бяха, че това е един от най-добрите производители на какаови продукти в Турция.Стабилна е, има история, а продукцията й е с гарантирано качество.  Кметът сподели, че очаква след приключването на сделката собственикът да представи производството си, намеренията и очаквания брой работни места, които ще бъдат разкрити. Това, което със сигурност се знае, че продуктите на шоколадовата фабрика  не се предлагат в търговската мрежа,а в специални фирмени магазини – кафетерии, а за продукцията си изкупува какаото на почти всички производители в Турция.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Фа
    Фатмагюл
    22 -1
    20:35, 11 яну 2013
    Той Даци вече бил препоръчал на турските инвеститори какви максимални заплати е желателно да дават, че да не му се налага и на него да вдига заплати...
  • 2
    Дя
    дядо ви Мъдьо
    25 -4
    21:04, 11 яну 2013
    Ако АДФ го купят турците първото нещо е да развеят тяхния полумесц на високи пилони да се знае че турчин ще командва там,а второто по страшно че на неговата си земя ще издигне миниум 50 метрова джамия с минаре на която денем и нощем ще се носят проповеди от супер мощни уредби да се чуват в цялата община.
    Всички работници ще са ГЕУРИ и ще се кланят до земята за жълти стотинки........
Последни новини