От х:

Днес в x:

„Немците” от Езиковата празнуват обединението на Германия

Германия има много официални празници, някои от които се различават в отделните провинции, но на 3-ти октомври празнува цялата страна. Вече двадесет и две години обединена Германия чества 3-ти октомври като най-новия си национален празник. Сбъдва се мечтата на милиони: Един народ – една нация.

         Всяка година учениците и учителите от ГПЧЕ „Христо Ботев” подготвят изложба, презентации и беседи, в които разказват за историята на двете Германии, за хилядите разделени семейства, за погубените следи на близки и роднини след Втората световна война, за трудностите да се организират срещи и да се честват  юбилеи…

         И на днешния ден, в часовете по немски език,  осмокласниците от езиковата гимназия в Кърджали, се запознаха  не само с историята на обединението на Германия, но и научиха кои са държавните символи, формата на управление и имената на немските провинции. Ученици от девети до дванайсети клас, с помощта на доброволката Золвей Дайке, изработиха интересни постери и презентация, посветени на Обединението на Германия и представиха по оригинален начин една историческа разходка със снимки и информация, представяща издигането и събарянето на Берлинската стена – символ на една отминала епоха.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини