От х:

Днес в x:

Езиковата ги „разкова“ по бал, ренесанс на руския език

Директорът Пенка Делиева е двойно по-доволна: най-високите балове са при нея/ списъците/, а нейният руски става все по популярен

Хасковската езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ показа чудовищни балове при формирането на 7-те си паралелки от тазгодишния прием, показват данните от първото класиране за профилирани и професионални гимназии.

Минимално необходимият бал за момичетата, пожелали да влязат в най-оборотната специалност „Английски с немски“, е 32.642! Това е балът на последната от 16-те селектирани девойки в паралелката. Всичко останали имат по-високи оценки. 32.642 означава, че средната от 6-те оценки, които формират бала е 5.440. В тази паралелка и момчетата учат като за световно - минималният бал на приетите 10 момчета е 32.250 или средна оценка - 5.375. Балът се формира като към оценките по БЕЛ и Математика от дипломата се прибавят удвоените оценки по същите предмети от приемния изпит.

На второ място е паралелката "Английски с испански" също в хасковското ГПЧЕ. Мераклиите за там са с минимален бал 32.108 за момичета и 30.882 за момчета. Само в Езиковата има квоти по полов признак. В паралелка се приемат 16 момичета и 10 момчета. 

На трето място идва паралелката "Информатика с английски език" в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ Хасково. Миналата година тази паралелка прибра най-силните балове. И сега показва завидна класа - 30.591 минимално необходим бал. Истинската сензация в приема обаче е 4-тото място на паралелката "Английски с руски език" с минимален бал 30.036. Нещо повече - оказва се, че цели 326 седмокласници изрично са посочили руския в желанията си, при това в предните желания. Повече мераклии по документи има само за "Английски с немски" - 380 желания, "Английски с испански" - 376 желания и "Информатика с английски"-361 желания. 

Тазгодишният прием излъчи и невероятно високи индивидуални балове при децата. Божена от ПМГ/ и в ПМГ/ е лидер с невероятните 35.714. Максимумът е 36. В ПМГ-тата обаче оценката по математиката от изпита се утроява, а Българският се взима само веднъж. 

Веднага след нея са Деница Ченголова /ГПЧЕ-Хасково/ с 35.250, Кристина Димитрова /ГПЧЕ-Хасково/ - 35.178 и Елица Даскалова /ГПЧЕ-Хасково/ с почти идентичен бал. Цели 9 ! ученици в областта имат бал над 35, което е чудо невиждано.

Тазгодишният прием ще задълбочи разликата между елитните и останалите училища, показва беглия поглед върху 1-во класиране. Всички най-подготвени кандидати ще се съберат в шепа школа. Така например, най-слабият ученик в хасковската Езикова ще бъде с бал 27.786. В част от останалите училища в региона такъв бал нямат дори най-добрите им.

Г.Христов

Седмокласниците учудиха света с желанието си да учат руски
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини