От х:

Днес в x:

Индия е най-големият спамър в света

Индия е на първо място сред страните, бълващи спам, показва ново изследване, предаде БГНЕС.

Докладът на компанията Софос прави класация на страните въз основа на количеството спамове, изпращани от един към друг компютър във всяка страна. Индия оглави класацията за по-малко от една година, бързо измествайки САЩ, отбелязва Софос.

Около 10% от спамовете, изпращани в глобалната мрежа, идвали от или преминавали през компютри в Индия, съобщи компанията. Бързото изкачване на Индия в класацията се дължи на бързото увеличаване на достъпа до интернет в страната, съобщи Греъм Клъли, технически консултант в Софос.

Неопитността на много потребители на интернет в Индия станала причина много от тях да станат жертва на кибер престъпници, отбеляза Клъли. Около 80% от всички спамове били предавани чрез компютри, узурпирани от кибер престъпници, които използват компютърни вируси, за да установят контрол над машините.

След като овладеят машините, те ги използват, за да изпращат имейли от тяхно име, като обичайно те се предават от друга държава. По данни на Софос 9,3% от всички спамове преминават през индийски компютри. На второ място са САЩ с 8,3% и Южна Корея с 5,7%.

Изкачването на Индия в класацията се дължи също така на наблюдаващото се изместване на вниманието от традиционните имейли от страна на спамърите. Все повече от тях използват социалните мрежи, за да разпространяват своите спамове, отбелязва Софос.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини