От х:

Днес в x:

1 °C

Тръмп избра допълнителни икономически санкции за Иран, не военна сила

Докато съм президент на САЩ, никога няма да бъде позволено на Иран да се сдобие с ядрено оръжие.

Това обяви Доналд Тръмп по време на обръщение към нацията след ракетните атаки на Иран по американски бази в Ирак, съобщават световни агенции.

Той потвърди, че няма пострадали американци при ракетната атака на Иран. Има минимални щети. Няма загинали иракчани.

Тръмп предупреди, че американските сили са "подготвени за всичко", но сега "Иран изглежда се сдържа" след ракетните удари.

"Изглежда, че Иран се сдържа, което е добро нещо за всички замесени страни и много добро нещо за света", каза той, но подчерта, че Иран е водещ спонсор на тероризъм.

През последните дни той планираше нови атаки по американски цели, но ние го спряхме, обяви Тръмп.

"Миналата седмица ние елиминирахме топ терориста в света", продължи той за Солеймани и описа ликвидирането му като "решителни действия за спиране на безмилостен терорист".

САЩ веднага ще наложат нови санкции на Ислямската република, разкри Тръмп.

"САЩ незабавно ще наложат допълнителни икономически санкции на иранския режим", заяви държавният глава.

Той поясни, че администрацията му ще продължи да разглежда други варианти за отговор на иранските ракетни удари.

"Тези мощни санкции ще останат, докато Иран не промени поведението си. През последните месеци Иран задържа кораби в международни води, нанесе непровокиращ удар по Саудитска Арабия и свали два американски безпилотни самолета", продължи Тръмп.

Тръмп поиска от Европа да се присъедини към кампанията за максимален натиск над Иран, а НАТО да има по-голямо участие в мира в Близкия изток.

"Днес ще поискам от НАТО да бъде по-замесен в мира в Близкия изток", съобщи той.

Той предупреди Иран в характерния си тон, че "нашите ракети са големи и мощни, и точни...и смъртоносни". Президентът на САЩ не иска да използва сила, но силата на САЩ, военна и икономическа, е най-доброто средство за сдържане.

Американският лидер предупреди, че САЩ имат нови свръхзвукови оръжия, които могат да бъдат използвани, ако е необходимо.

Американският лидер призова Европа да изостави иранското ядрено споразумение, което той нарече "глупаво".

Всички трябва да работим заедно за споразумение с Иран, което да направи света по-безопасно и по-мирно място, призова той и разкритикува настоящата сделка, тъй като отваряла пътя на Ислямската република към сдобиване с ядрени оръжия.

Иран трябва да изостави ядрените си амбиции и да прекрати поддържането на тероризма, призова Доналд Тръмп.

Сега ние сме No. 1 производител на петрол и природен газ в света. Ние сме независими и не ни трябва петролът на Близкия изток, увери той.

Тръмп не отговаря на въпроси след изявлението си в продължение на около 10 минути.

В края той се обърна към иранския народ.

Към народа и лидерите на Иран, искаме да имате бъдеще и страхотно бъдеще, което заслужавате. Просперитет в страната и хармония с държавите по света. САЩ са готови за мир с всички, които го търсят, каза Доналд Тръмп.

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Още новини

Хороскоп за 02.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Срещате неочаквани трудности в работата си. Грешки на ваши колеги усложняват задачата ви и ви създават допълнителни ангажименти. Това обаче едва ли ще се отрази на доброто ви настроение, което днес изглежда непоклатимо. Инвестирани неотдавна средства ви носят първите дивиденти. Перспективите в тази насока са много добри.
02 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е днес да се почувствате неуверени в някое свое действие, но не бива да позволявате това да диктува поведението ви. Добре ще е ако споделите притесненията си със свой близък и чуете и неговото мнение. В личен план сте доволни от отношението към вас. Не изпитвате трудности в общуването си с различни хора, което ви прави доста популярни на място на което попадате.
02 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добри възможности се откриват пред онези от вас, които си търсят работа. Вашите способности ще бъдат достойно оценени и това значително ще повиши самочувствието ви. Трябва повече да вярвате в себе си и в късмета си.
02 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Умението да предизвиквате ентусиазъм у хората е едно от най-големите ви богатства. Начинът да развиеш най-доброто у един човек е, като го цениш и насърчаваш. Не критикувайте, а вярвайте в стимулите. Ако нещо ви хареса, одобрете го от сърце и бъдете щедър в похвалите си. Денят е подходящ за сделки с недвижими имоти. Бъдете внимателни, ако шофирате.
02 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В общуването си с другите създавате приятна атмосфера. Ще се справите с предизвикателствата на работното място, каквито и да са те. Не поставяйте под съмнение факт, в който вече сте се убедили. Служебен разговор ще подобри настроението ви и ще направи бъдещето да изглежда по-добро.
02 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Динамиката на деня ще повиши емоционалната ви възбудимост, което може да се отрази неблагоприятно на отношенията и работата ви днес. Запазете добрия тон и аргументирано излагайте тезата си, от това ще зависят успехите ви. Модерното ви мислене и излъчване допълнително ще благоприятстват изявите ви.
02 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще споделите намеренията на човек от обкръжението си и заедно ще се насладите на компанията си. Сродната ви енергия ще направи и повече, възможно е успешно сътрудничество, нова любов или друго хубаво изживяване. Отпуснете се и мислете позитивно. Бизнесмените ще се поздравят с финансови придобивки.
02 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Настоятелно ще занимавате околните с личните си вълнения. Повечето от тях са въображаеми, затова не се учудвайте, ако околните не разбират за какво говорите. Ще бъдете полезни на близък, който има проблем, и вие бихте могли да му бъдете полезни. Покупка на ново жилище или отдаване под наем ще обсебят вниманието на някои от вас.
02 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес се посветете на нещата, в които сте силни и ще спечелите. Имате всички предпоставки за успех, както и за прозорливо вникване в бъдещите си реализации. Включете в работата си и хора, на които разчитате и може да им се доверите. Заедно ще постигнете по-бързо напредък.
02 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промените на работното място могат да събудят у вас различни чувства. Учете се от всичко и не спестявайте добри думи за хората около себе си. Фактите ще бъдат по-силни от всеки опит да омаловажат приноса ви към конкретно събитие и ще ви помогнат да осъзнаете по-добре мястото си.
02 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
02 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Прекалено много прибързвате в действията си днес, което може да въвлече в погрешна посока. Ако навреме се осъзнаете и започнете да се вслушвате в съветите на околните, едва ли ще има нещо, което да ви притесни. Налага ви се да се борите с твърдоглавието на ваш роднина, но в крайна сметка с много такт и разбиране ще успеете да се справите.
02 апр 2020
Последни новини