От х:

Днес в x:

Общият устройствен план приоритетен проект пред кандидата за кмет Драгомир Андонов

    Общият устройствен план на Хасково най-после да стане факт. Като приоритетна за решаване набеляза тази тема кандидатът за кмет от Коалиция „Демократична България – Обединение“ Драгомир Андонов. По мнението му този важен проект е можело да се случи и по-рано, но е прескачан заради политическата конюктура в Хасково през последните четири години.

    Ландшафтният архитект Драгомир Андонов участва на второ място и в листата за общински съветници на „Демократична България – Обединение“. Сред най-важните теми за решаване в града заедно с водачът на съветническата листа Антони Пашов и председателят на „Да, България“ в Хасково Тодор Топалов, който е трети, те набелязаха решаването на проблема с бездомните кучета, както и работа в посока на завършване на проекта за водата в Хасково.

    В Коалицията вече има разработен план за действие по най-невралгичните теми, по които хората очакват бърза реакция от местната управа в следващия мандат. Те са разработени с помощта на местни специалисти от различни области- здравеопазване, култура, спорт, образование, строителство и архитектура, които са съмишленици на проекта макар да не са в съветническата листа, посочи Драгомир Андонов.

    „Листата ни е изградена изцяло от професионалистите, но ще разчитаме на сериозна подкрепа и в централата на „Да, България“, посочи Драгомир Андонов.

    Тодор Топалов, който е представител на младите хора в съветническата листа, отбеляза, че влиза в кампанията за място в управлението на града, защото смята, че е е дошло времето на хората от неговото поколение за изява в политиката.

    „Младите експерти също сме готови не по-малко от опитните в управлението с добри идеи за развитието на града, в който живеем и е време да ги споделим и с обществеността“, отбеляза младият бизнесмен.

    Затова със съмишлениците му са твърдо решени да работят за дигитална община в следващия управленски мандат, и като стъпка към създаването на по-добри условия за привличането на нови инвеститори в района.

    От Коалицията плануват в рамките на предизборната кампания много срещи с хората в града и различните професионални съсловия. „Ако обаче има теми, извън набелязаните, по които гражданите искат да поговорим, имат идеи, могат да ни потърсят винаги и да ги обсъдим“, посочи водачът на листата Антони Пашов.

    Няколко кръгови за отпушването на тапите по улиците на града, канализациите в някои от кварталите, които стоят с висящи проекти, по -добра градска инфраструктура за родителите с детски колички и хората с увреждания, са също част от темите, по които вече се работи в Коалицията. Освен това ще бъде продължен и проектът за велоалея в Хасково докато се стигне до неговата пълна реализация, отбеляза Антони Пашов.

    А като пример за отговорното отношение на стопаните към домашните любимци и как трябва да се промени манталитета на хората в тази посока изобщо, Пашов посочи, че от Коалицията са решили да дадат личен пример, като осиновят няколко кучета от временния приют край Хасково.

    Драгомир Андонов коментира акцията не просто като пиар, а решена наистина от сърце и с цел - личен пример. Той самият има лично отношение по темата с бездомните животни. Отглежда в двора на фабриката си няколко кучета и доста котки-всички прибрани от улицата. А у дома си има болонка. И е на мнение, че най-важното за овладяване на популацията на бездомните животни, е кастрацията им. Ако влязат в управлението на местната власт от Коалицията ще разчитат и на мнението и помощта и на зоодоброволците от района.

    „Хасково има доста проблеми за решаване, идеята е кой ще бъде този, който ще има волята, мотивацията и решителността, за да се справи с тях“, посочи Драгомир Андонов. И коментира, че като деликатен човек, влиза в битката за кметския стол на Хасково отворен за комуникация и с очакване за такава и от опонентите си.

    Красимира Славова
     

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (20)

    • 1
      Ку
      Куче
      17 -10
      13:21, 26 сеп 2019
      Щом ще ни осиновявате ще гласуваме за вас. 2300 сме. Само нашият вот ви гарантира 4 съветника. Успех.
    • 2
      Яш
      Яшин
      15 -22
      13:41, 26 сеп 2019
      Драго е достоен кандидат, ще гласувам за него! Осв... Виж коментара
      • Ко
        Ко рече?
        1 0
        21:38, 29 сеп 2019
        Той повече обича да приказва на чашка. Как ще изкара по 8-9 часа работа всеки ден, при всевъзможни кризи, извънредни ситуации и непланирани проблеми?
    • 3
      Кю
      Кюмуров
      26 -8
      13:52, 26 сеп 2019
      При Георги Иванов защо нямаше кучета ? Беливанов похарчи 1 милион, пълно е с кучета. Тези сигурно са се прицелили да "усвоят"(прилапат) 2 милиона.
      • Ме
        мента
        10 0
        14:42, 26 сеп 2019
        човек пиещ мента ги чистеше
    • 4
      ??
      ???
      14 0
      14:03, 26 сеп 2019
      Този ми се струва , че го показват и с брада. Същия ли е.
      • Да
        да
        10 -18
        14:24, 26 сеп 2019
        И с брада и без брада пак е същият интелигентен чо... Виж коментара
      • Бр
        братовчед
        14 -5
        14:33, 26 сеп 2019
        мъж под чехъл
    • 5
      Мн
      Мнение
      17 -6
      15:25, 26 сеп 2019
      Не мисля, че раззеленяване и приют за задомяване на кучета ще спаси Хасково, все пак по-добре от ГЕРБ. Гласувайте, за когото и да е било, само и само ГЕРБ да не спечели на настоящите избори!
    • 6
      Jo
      John
      9 -4
      17:00, 26 сеп 2019
      да ми се обадите, ще гласувам за вас само, ако пращате кучетата на екскурзия във Виетнам!
    • 7
      Юр
      юруш на бюлетините
      8 -2
      17:05, 26 сеп 2019
      Ще гласувам, ако обещае пейки за всички баби пред блоковете.
      • Юр
        юруш на маслините
        10 -1
        17:39, 26 сеп 2019
        А дядовците прави ли да стоим.
    • 8
      Оф
      офф
      5 -4
      19:13, 26 сеп 2019
      Айдееее паккк пенсионерии и стари хора за кмет на Хасково... ужас .... така няма да се оправи града ако зависи от тяхното старо мислене............... не казвам че е лошо ,но просто не е фактор за оправяне на града :/ /
    • 9
      Ка
      казах
      5 0
      22:03, 26 сеп 2019
      Ще си изхарчи парите напразно.
    • 10
      Ах
      Аха, аха
      2 -1
      23:42, 26 сеп 2019
      Още малко и наистина Хасково ще се нуждае от озеленител за кмет, за да не буреняса. Някоя хиляда упорити оптимисти още трябва да се махнат и времето е дошло.
    • 11
      Не
      неизвестен
      2 0
      10:26, 27 сеп 2019
      Преди всички избори едно и също - приказки, обещания и т.н. Вече май ни е все тая кой ще седне на кметския стол. Важното е, когато га направи да помисли за хората в града, от най-малките до най-възрастните. Парковете да се поддържат, да се намали синята зона (на всяка крачка е синя зона), да се погрижи адекватно за кучетата, да се направи басейн в града. Може ли областен град да няма един басейн, който да се ползва и през лятото и през зимата? Има много дребни, но важни неща, за които трябва да се помисли и да се направят за града.
      Успех на всеки, който и да е, но наистина да вземат да помислят и за града!
    • 12
      Dd
      DDD DANDONOV
      3 -1
      11:16, 27 сеп 2019
      Как ще работи за благото на града, чиято дъщеря живее в Италия, той се сдобил с апартамент в София-значи не вижда бъдещето си в Хасково, човек от обръчите на Доган-консорциум АРЕА-АБ
      • То
        Тор
        1 0
        21:42, 29 сеп 2019
        И аз се питам същото!
        Какво му пука за Хасково на този? Пратил детето си в чужбина, взел си апартамент в София, разхожда се наляво - надясно, гледа си кефа, прави се на интелигент. Да си кмет значи да си готов да работиш по 12 часа на ден, не да седиш по софри. Този човек, ако наистина стане кмет, няма да издържи и един месец! Язък, че го издигат.
    • 13
      Тъ
      тъп приоритет
      2 -1
      21:00, 27 сеп 2019
      Колко хиляди е Хасково? Колко от тях знаят какво е това общ устройствен план? Колко от тях ги касае тоя план? Отговорът е много лесен.
      • За
        Запознат
        1 0
        21:45, 29 сеп 2019
        Този Андонов повтаряше същото и преди 4 години, когато беше кандидат за съветник. Тогава беше от "Сряда 7", които лъскаха обувките на Делян Добрев и ГЕРБ. Тогава отидоха на крака при ГЕРБ и подкрепиха Беливанов още на първия тур, а сега никой от тях не поема отговорността си, че допринесоха за тези загубени 4 години. Много ми е интересно кого ще подкрепиш сега на втория тур, г-н Андонов?
    Последни новини