От х:

Днес в x:

Състезателите на "Компас" записаха силно участие в Държавното по ориентиране

    Състезателите на хасковския клуб по спортно ориентиране "Компас 1994" записаха силно участие в Държавното първенство по лятно ориентиране за деца и юноши за 2019 г. в Смолян и Пампорово, съобщиха от ръководството на тима.

    В спринтовата дистанция в центъра на Смолян и в дългата дистанция и щафетите, проведени на Пампорово участваха над 300 деца от 27 клуба, разпределени в четири възрастови групи като най-многобройната беше на 12-годишните момчета - 70 състезатели. Хасковският клуб се представи с 20 деца в това число и 5 деца, които се обучаваха това лято по програмата "Спорт за децата в свободното време" на Министерството на младежта и спорта.

    Спринтът в новия център на Смолян беше много интересен и динамичен, а контролните точки трудни за откриване. Дългата дистанция през втория състезателен ден се проведе по пистите на връх Снежанка и беше много трудна и технична, с голяма денивелация и трудна проходимост в гората.

    През третия ден се проведе най-динамичната дисциплина - щафетите, в които участваха 100 отбора от по трима състезатели, разпределени в четирите възрастови групи. Отново с най-много отбори бяха 12-годишните момчета - цели 23 отбора.

    Хасковският клуб се представи успешно, като малко не достигна на състезателите да се поздравят с отличия в някои от възрастовите групи. В спринта Даниел Йорданов - М12 е пети, Ванеса Бачварова - Ж12 е 11-та, а Ивана Йорданова от Ж14 е 12-та. В дългата дистанция Димчо Фарталев от М14 е пети, Ванеса Бачварова е 9-та, Ивана Йорданова от Ж14 е 8-ма, Даяна Попова от Ж18 е 4-та като това е най-доброто класиране за представител на хасковския тим.

    В първата двадесетица на индивидуалните състезания са класирани общо 10 състезатели. В щафетното състезание хасковлии участваха с 4 отбора и достигнаха до 5-тото място за Ж14, 10-то за М14 и 15-то за М12.

    "Можехме да сме по-концентрирани и настойчиви и да постигнем още по-добри резултати и ще работим в тази посока. Предстои ни Държавното нощно първенство и маратон, които ще са от 4 до 6 октомври в Самоков", заяви Тодор Стратиев - президент и треньор на "Компас 1994".

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини