От х:

Днес в x:

25 °C

Випуск 2019-та на ПМГ си тръгва от училище с благотворителна кауза

  Учениците от випуск 2019 година от Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково, за които днес би последният учебен звънец, посветиха празника си на благородна кауза. Всички пет паралелки се появиха на изпращането си тази сутрин с тематични тениски- с математически формули, с менделеевата таблица, с ликовете на велики българи. Така те се включиха в инициативата за събиране на средства в ползата на лечението на 5-годишната Лили Филева от Димитровград.

  Класните ръководители на 12-тите класове в паралелките по математика с английски език- Генади Батимов, за когото това е първи випуск, който изпраща като класен, информатика с английски език -Диана Славова, информационни технологии с английски език -Радка Латева, информационни технологии с английски и немски език -Дарина Николова и в паралелката по биология с английски език с класен Анета Пеева, изведоха своите ученици в двора на школото.

  По традиция знаменосците от завършващия випуск предадоха знамето на училището на единадесетокласниците. Беше издигнат тържествено и трибагреникът.

  С минута мълчание и поглед към небето всички почетоха паметта на съученичките си, загинали при катастрофа Никол и Даяна, които тази година също трябваше да завършат 12-ти клас.

  От името на педагогическия състав в емоционално обръщение зрелостниците поздрави директорът на Математическата гимназия Гергана Петрова, която също е възпитаничка на училището.„Обръщам се към вас с чувство на тъга, но и на гордост. Предстои ви едно ново начало. Пожелавам ви всяка трудност, която срещате по пътя на вашето израстване като личности, да ви прави по-силни и по-уверени. Следвайте със сърцето си правилния път към вашите решения! Не трябва да спирате да се развивате, защото само така можете да осъзнаете до къде можете да стигнете!“

  По време на церемонията по изпращането на випусниците бяха отличени и най-добрите. Грамота за „Млад режисьор“ за активното му участие в училищния живот и извън класната дейност получи Стоян Митев . Отличена с наградата „Младежки лидер“ за участието в национални и международни проекти е Галина Гочева. Думите, с които тя се обърна при награждаването към съучениците си и по-малките в училището, бяха вълнуващи. “За мен по-важно от тази награда, която получавам сега, е наградата да виждам всички вас-голяма част от хората, които са ме докоснали по някакъв начин. Нека винаги заедно да се движим напред. Да бъдем на първо място човечни, да работим заедно и да оставяме резултатите сами да говорят за постиженията!“.

  Галина Гочева съобщи и хубавата новина, че през тази година ученическият съвет е успял да постигне една от мечтите на учениците в математическата гимназия и вече е готово училищното радио. За него децата събираха средства чрез различни каузи.

  В областта на природните науки за ученик на випуска беше обявен Иван Петров.

  Грамота в областта на хуманитарните и обществените науки от училището си получи лауреатът от Националната олимпиада по история Антон Атанасов. „Наградите са хубаво нещо, стига те да са заслужени. Но има нещо по-важно-да бъдем човечни!“, отбеляза младият историк и отправи призив към учениците от 9-ти, 10-ти и 11-ти клас: Правете добро! С това ще се отличите в потока от пошлост и простотия!

  Голямата награда „Ученик на випуск 2019 г.“ получи Нури Хасан, също от 12 „Д“ клас, който е носител на много родни и международни отличия от състезания по математика. Той получи и наградата „Марко Марков“. Призът, който беше учреден преди година, от Здравко Марков на името на неговия баща, се дава на изявен ученик и е придружен и с парична награда.

  „Аз няма да ви забравя, но дано съм оставил следа и във вашите сърца“, обърна се и към учителите, и към съучениците си Нури Хасан.

  След връчването на градите последва много емоционално сбогуване между преподавателите и техните ученици.

  Директорът Гергана Петрова би последният учебен звънец за влизане в час за 12-класниците.

  С отброяване от 1 до 12 абитуриентите прекрачиха за последно училищния праг на Математическата гимназия, преди да напуснат училището си завинаги и да изкачат следващото житейско стъпало.

  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  Хороскоп за 17.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Делата ви ще се развиват в неочаквана последователност, предвид промените, които предстоят. Колкото и да не сте обнадеждени, няма и да сте разочаровани. Довежданата придобивка ще събуди интереса ви към някого или нещо, който ще се задълбочи през следващите дни. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, особено към човека, който ви интересува.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не приспивайте вниманието си за некоректни партньори, в състояние сте и можете да предотвратите задкулисната им игра. Личните ви дела ще потръгнат, на предстояща среща ще се изяснят съществуващи недоразумения и всичко ще бъде наред. Правилно подредени, приоритетните ви ангажименти ще ви донесат добри дивиденти.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се чувствате в добро настроение и ще търсите начин да го споделите с любимите си хора. Споделяйки интересните си идеи, ще срещнете разбиране и готовност за подкрепа. Наясно сте, че вътрешния ви глас е най-точния ориентир за нещата, които ви вълнуват и ще го следвате.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не се тревожете, ако не ви се удаде да решите въпроси, занимаващи ви не от вчера и днес. Очевидно е нужна подкрепа, и ако знаете от кого точно, не се колебайте да я потърсите. Не давайте воля на всичките си мисли, оставете част от тях за споделяне, но друг път. Обичани сте и това ви зарежда с енергия.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате потенциал и възможности да се справите с предизвикателства, които ще се изправят пред вас. Очаквате повече от човек, който не е в състояние да ви го даде. Колкото по-рано осъзнаете този факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Деловите представители ще получат оферта за печеливша сделка.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Решени сте да се справите с всичко, но да осигурите независимостта си. Подобни вълнения не са рядкост при вас, за това без колебание ще отхвърлите ограниченията и ще заявите претенциите си за по-добро настояще и бъдеще. Силите ще ви стигнат и за други начинания, с които ще напътствате нечии действия. Да се чуди човек от къде толкова енергия и хъс.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Влияете се от оценките на другите и на свой ред давате мнението си, без това да е нужно. Пазете се от конфликти, защото няма да ви донесат очакваните облекчения. Доверете се на сътрудниците си и ги оставете да поемат част от работата. Но не го правете като благодеяние, уважавайте достойнството им.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прекалено високи са изискванията ви както към собствената ви, така и към чуждата работа. Това е чудесно, тъй като ви кара да изпипвате всеки елемент от работата си, но може да ви създаде неприятности с хората, с които работите. Подходете с такт и разбиране към доводите им, като същевременно се опитайте да ги накарате и те да разберат вашите.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако позволите на излишната си енергия днес да ви повлияе, това може да бъде доста неприятно. Намерете начин да я изразходвате подобаващо, без това да нарушава добрите ви взаимоотношения с околните. Печелите симпатиите на някой, когото не сте виждали досега. Възможно е бързо да си допаднете взаимно и да откриете доста интересни неща.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Съсредоточени сте, затова и работата ви ще е успешна. Полагате основите на нещо, на което ще се радвате за в бъдеще. От вас се изисква да сте отдадени на заниманията си. Близките ви очакват повече внимание и изглежда напълно го заслужават. Не възлагайте прекалено големи надежди на дадено събитие.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се чувствате в отлично настроение, принос за което ще даде и срещата ви с човек от миналото ви. Интересът ви към него не намалява, напротив. Ще се радвате на взаимност и е възможно връзката ви отново да се поднови. Пазете нервите и здравето си, осигурете си почивка и спокойствие.
  17 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще се радвате на обикновени неща, създаващи ви душевен комфорт. Някои от вас ще имат срещи с хора, които не са виждали от дълго време или пък виждат за пръв път. При всички случаи ще намерите общи теми и ще се обвържете с взаимен интерес. Финансови придобивки ще повишат настроението ви.
  17 окт 2019
  Последни новини