От х:

Днес в x:

6 °C

Випуск 2019-та на ПМГ си тръгва от училище с благотворителна кауза

  Учениците от випуск 2019 година от Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково, за които днес би последният учебен звънец, посветиха празника си на благородна кауза. Всички пет паралелки се появиха на изпращането си тази сутрин с тематични тениски- с математически формули, с менделеевата таблица, с ликовете на велики българи. Така те се включиха в инициативата за събиране на средства в ползата на лечението на 5-годишната Лили Филева от Димитровград.

  Класните ръководители на 12-тите класове в паралелките по математика с английски език- Генади Батимов, за когото това е първи випуск, който изпраща като класен, информатика с английски език -Диана Славова, информационни технологии с английски език -Радка Латева, информационни технологии с английски и немски език -Дарина Николова и в паралелката по биология с английски език с класен Анета Пеева, изведоха своите ученици в двора на школото.

  По традиция знаменосците от завършващия випуск предадоха знамето на училището на единадесетокласниците. Беше издигнат тържествено и трибагреникът.

  С минута мълчание и поглед към небето всички почетоха паметта на съученичките си, загинали при катастрофа Никол и Даяна, които тази година също трябваше да завършат 12-ти клас.

  От името на педагогическия състав в емоционално обръщение зрелостниците поздрави директорът на Математическата гимназия Гергана Петрова, която също е възпитаничка на училището.„Обръщам се към вас с чувство на тъга, но и на гордост. Предстои ви едно ново начало. Пожелавам ви всяка трудност, която срещате по пътя на вашето израстване като личности, да ви прави по-силни и по-уверени. Следвайте със сърцето си правилния път към вашите решения! Не трябва да спирате да се развивате, защото само така можете да осъзнаете до къде можете да стигнете!“

  По време на церемонията по изпращането на випусниците бяха отличени и най-добрите. Грамота за „Млад режисьор“ за активното му участие в училищния живот и извън класната дейност получи Стоян Митев . Отличена с наградата „Младежки лидер“ за участието в национални и международни проекти е Галина Гочева. Думите, с които тя се обърна при награждаването към съучениците си и по-малките в училището, бяха вълнуващи. “За мен по-важно от тази награда, която получавам сега, е наградата да виждам всички вас-голяма част от хората, които са ме докоснали по някакъв начин. Нека винаги заедно да се движим напред. Да бъдем на първо място човечни, да работим заедно и да оставяме резултатите сами да говорят за постиженията!“.

  Галина Гочева съобщи и хубавата новина, че през тази година ученическият съвет е успял да постигне една от мечтите на учениците в математическата гимназия и вече е готово училищното радио. За него децата събираха средства чрез различни каузи.

  В областта на природните науки за ученик на випуска беше обявен Иван Петров.

  Грамота в областта на хуманитарните и обществените науки от училището си получи лауреатът от Националната олимпиада по история Антон Атанасов. „Наградите са хубаво нещо, стига те да са заслужени. Но има нещо по-важно-да бъдем човечни!“, отбеляза младият историк и отправи призив към учениците от 9-ти, 10-ти и 11-ти клас: Правете добро! С това ще се отличите в потока от пошлост и простотия!

  Голямата награда „Ученик на випуск 2019 г.“ получи Нури Хасан, също от 12 „Д“ клас, който е носител на много родни и международни отличия от състезания по математика. Той получи и наградата „Марко Марков“. Призът, който беше учреден преди година, от Здравко Марков на името на неговия баща, се дава на изявен ученик и е придружен и с парична награда.

  „Аз няма да ви забравя, но дано съм оставил следа и във вашите сърца“, обърна се и към учителите, и към съучениците си Нури Хасан.

  След връчването на градите последва много емоционално сбогуване между преподавателите и техните ученици.

  Директорът Гергана Петрова би последният учебен звънец за влизане в час за 12-класниците.

  С отброяване от 1 до 12 абитуриентите прекрачиха за последно училищния праг на Математическата гимназия, преди да напуснат училището си завинаги и да изкачат следващото житейско стъпало.

  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  Хороскоп за 27.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Работата ви днес ще бъде доста разнообразна, затова със сигурност няма да скучаете нито за миг. Доверете се на вътрешния си глас при взимането на важни решения. Колегите ви подкрепят, а и вие спокойно можете да се доверите на съветите, които ви дават. Имате възможността да стабилизирате отношенията си с човек от обкръжението си, на когото особено държите.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ясните ви цели водят до точни и практични действия, изчистени от всякаква суета и губене на внимание. Силни сте, когато сте спокойни, въпреки, че и в хаоса не губите присъствие на духа си. Работни промени, с които трябва да се съобразите. Не съжалявайте за развитието на професионален въпрос, скоро ще откриете, че нищо не е загубено.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще останете доволни от търговските си занимания. Ще ви се отдаде да направите сполучливи споразумения и сделки. За пътувания и лични промени сте особено настроени. Кроите планове, които с лекота ще осъществите. Неомъжените ще срещнат своят чакан партньор. Ще вложите много хъс, отстоявайки своите позиции, което ще се хареса на тези, които разчитат на вас.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес имате много добри възможности и перспективи за намиране на нова работа, а за някои дори в чужбина. За бизнеса денят е обещаващ, но не всичко ще зависи от личното желание и усилия. Здравословен проблем ще отшуми. Притесненията ви в тази насока ще се окажат напълно неоснователни. Повече внимание към партньора.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Решени сте да промените онези неща в живота си, които ви пречат да се чувствате пълноценни, като хора и професионалисти. На първо време ще започнете от обкръжението си и това ще бъде и първата ви грешка. Потърсете вината за неудовлетворението си във вътре в себе си, има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите ви мисли.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Промяната на обстановката около вас ще ви тласне към размисъл и съпоставяне на вече известни факти. Настроението ви често ще се мени, но в края на деня ще имате повече желание за развлечения. Приятелските ви отношения с хората от обкръжението ви правят по-добри и успешни в начинанията.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Развитието на професионален проблем ще добие друга насока след получено известие днес. Не реагирайте импулсивно, бъдете разсъдливи и последователни. Ще получите възможност за изява на потенциала си и трябва да покажете активност. Възползвайте се и ще спечелите както пари, така и слава.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Обединете усилията си с ваши съмишленици за реализация на професионалните си планове. Проявете отстъпчивост, ако се наложи, но не правете компромиси с принципите си. Увереността и желанието, които личат от действията ви привличат подкрепата на околните.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако сте гъвкави в преговорите и умерени в претенциите си, без да искате всичко веднага и на всяка цена, ще постигнете победите си. Общуванията в деловата сфера ще се отразят положително и на личния ви живот. С доброто си настроение и навременни действия ще направите и други щастливи.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предстоят ви много задачи, коя от коя по-спешна и неотложна. Не се изкушавайте да поемате и чужди ангажименти, въпреки популярността, която биха ви донесли. Рискувате да потънете в тях. Оставете си време и за себе си. Вечерта ви очаква хубаво настроение за танци и развлечения с колегите.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се потрудите повече, но в крайна сметка ще постигнете желаното. Делово споразумение ще подобри позициите ви на работното място, а също и финансите ви. Ще защитите интересите и успокоите душата си. Ангажиментите ви няма да се отразят понижаващо на настроението ви, свикнали сте на натоварване.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С предимство в програмата ви ще са деловите срещи днес. От тях очаквате да постигнете договорености и приключване на търговска сделка. Заложете на умереността в думите и реакциите си. В противен случай рискувате да загубите добрите си позиции, което не е целта ви. Стремежът ви към промени ще наруши спокойствието на дома ви, но перспективите са обещаващи.
  27 фев 2020
  Последни новини