От х:

Днес в x:

9 °C

НС удължи срока за подаване на декларация за имущество и конфликт на интереси

Народните представители удължиха срока за подаване на декларация за имущество и конфликт на интереси на задължените лица пред Антикорупционната комисия до 8 юни. Това стана с поправка в Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество. 

В мотивите си вносителите от ГЕРБ, "Обединени патриоти" и ДПС обясняват поправката с краткия срок за подаване на декларацията и големият брой обстоятелства, които трябва да се декларират. Това е втора поправка на Антикорупционния закон от приемането му в началото на годината, когато се удължи срокът за общинските съветници за деклариране на несъвместимост. 

Заради това Тодор Байчев от БСП атакува управляващите:

"И ако нашето законодателство е една матрица, антикорупционен закон, дава една постоянна грешка в законодателството ни. Това са вече вторите промени и се дължат именно на нескопосания закон, който беше изготвен и гласуван."

Данаил Кирилов от ГЕРБ възрази на упреците на опозицията:

"Когато нещо се прилага за първи път, то има необходимо време, за да сработи. Очевидно този закон ви плаши и по тази причина твърдите, че това е лошо или не знам какво  законодателство."

Народното събрание ще възложи на правителството да приеме позиция по новите европейски мерки, които налагат ограничения на българските превозвачи. Проектът за решение ще бъде обсъден в рамките на днешното пленарно заседание. В мотивите си представители на всички парламентарно представени сили посочват, че Законодателният пакет за мобилост представлява пряка заплаха от фалит на стотици български превозвачи. Народните представители призовават правителството да заеме позиция в подкрепа на исканията на превозвачите. 

По време на редовния парламентарен контрол 9 министри ще отговарят на депутатски въпроси.

Пръв на трибуната ще застане министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Сред въпросите към него е как органите на реда осъществяват превенция на разпространението на наркотици сред подрастващите и какви мерки се вземат срещу футболното хулиганство. 

Вицепремиерът Томислав Дончев ще отчете изпълнението на оперативните програми до края на годината, а просветният министър Красимир Вълчев – финансирането на училищата в системата на средното образование. На въпроси ще отговарят още министърът на земеделието Румен Порожанов, на труда и социалната политика – Бисер Петков, на икономиката – Емил Караниколов, на правосъдието – Цецка Цачева и на енергетиката – Теменужка Петкова. На парламентарната трибуна ще застане и здравният министър Кирил Ананиев, за да обясни как Здравната каса реимбусира медицински изделия и липсват ли специалисти в лекарските експертни комисии. 

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 31.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В добро настроение ще преминете през днешния ден, вслушвайки се във всичко, което има отношение към вас. Енергично ще се включите в задачите си, в стремежа си да ги приключите навреме и с желаните резултати. Среща с приятели, някои от които ще превърнете в свои бизнес-партньори.
31 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Подтиквани от смели решения ще пристъпите към изпълнение на плановете, без да търсите нечие мнение. Пазете се от преумора, в желанието си да свършите повече работа може да навредите на здравето си. Част от вас ще потърсят ново поприще, с което ще трябва да доказват уменията си отново.
31 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Проявете толерантност към колегите за да си осигурите подходяща работна атмосфера. Много е важно да сте съзидателни, дарявайки топлина и разбиране. Вечерта някои от вас ги очаква приятна изненада свързана с близък човек. Позитивните ви очаквания напълно ще се оправдаят.
31 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Творчески порив събужда у вас желание да работите по осъществяване на скритите си желания. Старанието ви да сте полезни на околните е впечатляващо. Чест ви прави факта, че не изтъквате направеното и продължавате да се грижите според възможностите си. Денят ви ще е ползотворен и интересен от към лични контакти.
31 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отстоявайте твърдо позициите си и не допускайте вмешателство в личните ви планове. Възможно е да получите новина, която ще ви подейства като стимулатор да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори да мислите, че сте прави. Силно се нуждаете от оздравителни процедури свързани с изчистване на организма ви. Направете нещо в тази посока.
31 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от делови характер ще изместят посоката на притесненията ви днес. Запазете спокойствие, така ще работите по-пълноценно и ще свършите повече. Не си позволявайте да давате мнение по въпроси, които не ви засягат, но засягат други хора. В желанието си да сте полезни ще нараните някой, за което няма да ви прости.
31 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се включите във времето и навреме ще приключите започната задача, още повече, че имате финансова изгода от това. Загрижеността ви за здравето на близък човек ще ви накара да потърсите и друго компетентно мнение, с което бихте добили реална представа за нещата. Мислете позитивно.
31 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Занимават ви професионалните ви дела и не мислите за почивка, но е важно да отделите време и за отпускане. Никой не ви притеснява, по-скоро вие сами стимулирате работоспособността си. Запазете я за следващите дни, когато действително трябва да действате безотказно.
31 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нова възможност за професионална реализация или пък началото на интимна връзка, ще вълнуват повечето от представителните на зодията. Денят е начало на промени в живота ви и ако днес може да не са така осезаеми, то в близките дни ще чувствате все по-силно ефекта им. Налага се да вземете конкретно решение по отдавна вълнуващ ви въпрос.
31 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Пониженията тонус се отразява на здравето и общителността ви. Работете за укрепване на духа и имунитета си. Вземайте допълнително витамини, хранете се здравословно и мислете позитивно. Благодарете за всичко, което имате и ще се почувствате по-добре. За някои от вас денят е свързан с пътувания и срещи.
31 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се опитате да наваксате изоставането си от предишните дни. Отнася се за работата ви. Това ще ви донесе спокойствие и увереност, така че, ако все още не сте започнали – действайте. Интимните връзки ще се задълбочават. Интересът към вас е по-засилен от всякога и не бива да го проигравате.
31 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
31 мар 2020
Последни новини