От х:

Днес в x:

Пожар в хотела на Суди Озкан. Режат за гаф следовател. Преглед на печата

Режат четвърт от заплатата на следовател заради гаф, информира във водещо заглавие днес "Новинар юг". Валентин Петров от Свиленград е опорочил разследването за смъртта на Ради Стайков от Любимец, ще получава по-малко пари. Окръжният прокурор пък да се отстрани от разследването, това са предложенията на Инспектората към Висшия съдебен съвет, които почти сигурно ще бъдат приети от съвета.

60 месеца условно за "шпионите", продължава изданието по темата за хасковлиите, арестувани в Гърция.

Затапиха водата на 11 в два блока в Узунджово, акцентира изданието на втора страница. Според ВиК 11-те фамилии не допускали инкасатори в домовете си.
Истината обаче е, че са затапени не 11, а всичките 22 семейства в двата блока. И стоят на сухо от миналия петък. Въпреки, че 11 фамилии коректно са си платили задълженията към Вик.

Запечатаха 18 търговци, не искали да плащат глоби, четем в акцента на трета страница. Данъчните одрусаха с 55 000 лева нарушители на законите, допълва изданието.

Кризата удари по кредитните карти, четем на 4 страница. Банки завеждат изпълнителни дела за непогасени дребни суми.

Григор на турнир в Нотингам на 1 юни, акцентира вестникът на спортната страница. Наградният фонд на състезанието е 42 500 евро.

Пожар в хотела на "краля на хазарта" Суди Озкан в Свиленград. С тази информация открива днешния си брой "Хасковска Марица". Не е умишлен палеж, късо съединение е, твърдят огнеборците.

Гласят биолог за шеф на музея в Харманли, събощава в другото водещо заглавие на първа страница вестникът. Става дума за Румяна Русева, която била лансирана за поста от общинската администрация, според изданието.

Официално: Масларова, Чачев и Лютфи водачи в Хасково, четем още в броя.

Следовател с дисциплинарка, Ванчев се отървава, акцентира вестникът на трета страница. Според изданието пропуските на окръжния прокурор Иван Ванчев, който не е упражнил контрол над разследването за смъртта на Ради Стайков от Любимец, неслучайно се вадят на светло точно в този момент, когато се коментират кандидатурите за поста му.

Банки отказват такси на седмокласници, четем на 4 страница. Някои от хасковските банки нямали сметката на МОН, на която да преведат 8-те лева за изпитите. Внесената такса е условие да се приемат документите на кандидат гимназистите.

101 лета навърши димитровградска учителка, четем още в броя. Точно на 24 май Евтима Николова, учителка по математика, навърши 101 години.

Таско Ппопов вдига сватба в неделя, информира на светската 16 страница вестникът. Часове преди да чуе Менделсон, футболистът ще рита на терена срещу "Черноморец" Балчик.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини