От х:

Днес в x:

Кметът скочи на главния архитект: Осъдиха общината за неиздаден акт 16 на Ретросалона

„Община Хасково е осъдена на първа инстанция заради мълчаливия отказ на главния архитект Деляна Панайотова да издаде удостоверение за въвеждане в експлоатация (известен като акт 16) на ретросалона (край пътя за Димитровград). Освен това е подаден още един иск за мълчалив отказ за същото – за сградата до Пътното, до училище „Христо Смирненски“ в Хасково. За този обект няма сформирана приемателна комисия и е вероятно общината да бъде осъдена и за него“.

Това заяви пред Haskovo.net кметът Добри Беливанов. Той допълни, че заради липсата на акт 16 общината губи данъци. Освен това имало много оплаквания от фирми и граждани за забавени преписки в Архитектурата, затова тази сутрин той наредил да се извърши инвентаризация, за да се види има ли много забавени документи.

Градоначалникът припомни, че главният архитект Деляна Панайотова е в продължителни болнични от началото на юни, а днес пристигнал нов болничен лист за 26 дни. „Човек може да се разболее, но работата трябва да върви. Поканих я на разговор на 18 миналия месец, за да обсъдим положението в Архитектурата, но тя не дойде. Изпратихме и нотариална покана, пак същото“, допълни кметът.

Той отрече да има изготвена заповед за прекратяването на договора на арх. Деляна Панайтова. „Исках първо да поговорим, да видим ще се разделяме ли, ще променяме организацията на работа в дирекцията ли, още един архитект ли ще назначаваме там… Но не може работата да страда. Затова назначих Тоня Маркова за изпълняващ длъжността за един месец, каквото право ми дава законът“, обясни Добри Беливанов.

Собственик на Ретросалона край пътя за Димитровград е Павел Иванов, синът на бившия кмет Георги Иванов, а на сградата до училище „Христо Смиренски“ – Иван Петров, отговори на репортерски въпрос кметът.

Потърсена за коментар, Деляна Панайотова обясни по телефона, че няма мълчалив отказ за двата обекта. „За Ретросалона съм изпратила писмо, в което обяснявам какви пропуски има в обекта и искам отстраняването им. За другия обект, до училището, изобщо няма подадено заявление за въвеждане в експлотатация“, обясни Панайотова. Тя допълни, че там имало извършени строителни дейности, каквито липсват в строителното разрешение. „Обяснила съм и писмено, и устно какво трябва да се направи. Освен това на първия етаж на сградата е предвиден зъболекарски кабинет със скенер. Поискала съм становище от ядрената агенция, защото наблизо играят деца. Няма как да узаконя такъв обект, преди да е ясно, че е безопасен за децата“, допълни Деляна Панайотова. По думите ѝ няма забавени преписки в Архитектурата, напротив, много повече разрешения за строеж се издавали, отколкото предишните години.

Тя опроверга и думите на кмета, че е канена на разговор, както и че ѝ е изпратена нотариална покана. „Нека да я покаже. Не съм получавала такава, нито пък устна покана за разговор“, категорична бе тя.

Тя каза още, че не знае дали има съдебно решение по иска на сина на бившия кмет, защото е отдавна в болничен отпуск. „Докато бях на работа такова решение нямаше“, уточни тя.

Справка в сайта на Административен съд Хасково показа, че решението на магистратите е от 21 юни, след излизането в болничен на Деляна Панайотова. С него се разпорежда на главния архитект да се произнесе по заявлението за въвеждане в експлоатация. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.

Тодор Кръшков


36 коментара

 • 1
  Чи
  читател
  100 -23
  13:00, 9-07-2018
  Проверете болничния,доколко отговаря на заболяването! Аман от евтини номера и дребни интриги на гърба на народа,в крайна сметка всичко плащаме ние.
 • 2
  Ав
  автобалон
  67 -72
  13:10, 9-07-2018
  Добри, затова ли гласувахме за теб да вършиш работ... Виж коментара
  • Ge
   Gegov
   24 -4
   06:18, 10-07-2018
   Да бе то и съда работи за Георги Иванов. Да не искате да кажете че е купил магистратите? Става въпрос за гнусна вендета на Антон срещу бившия кмет. И Антон,неуспелият кандидат кмет на ГЕРБ не се посвети да използва дъщеря си заради което й съсипа кариерата
 • 3
  Чи
  читател
  91 -22
  13:12, 9-07-2018
  Всеки може да се разболее, но ако има забавяне на документи, на преписки, вината си я носи главния архитект. След като съда е решил, че има вина...да си взема шапката и да си ходи в София
  Угоди на баща си каквото можа забърка-сега -айде от където е дошла!
 • 4
  Ки
  Киро-Кирката
  89 -31
  13:16, 9-07-2018
  Крайно време беше Беливанов да ги натисне тия уж гербаждии , които търсят само собствена облага и реваншизъм. А представете си след като на бившия кмет бавят документацията, който много добре знае как да изиска каквото и да е -предвид това че тая администрация той я е организирал знае кой какво може и защо...и та на него са замотали документи какво става с обикновенните хора. Антон Иванов жертва името на дъщеря си за да се разправя със стари врагове. Беливанов адмирации че се сети да реагираш за безобразията на "архитектката на тати"!!!
 • 5
  Чи
  читател
  70 -19
  13:17, 9-07-2018
  А кой го принуди да я назначи? И как така акт16 точно на сина на Г.Иванов и на Ив.Петров не са издадени,стига с тези отмъщения,работете за гражданите си,независимо кой кой е и на кого е или не е човек?! И колкото и да се отричате,щото не ви върви по свирката,Беливанов е кмет на герб.
 • 6
  Ки
  Киро-Кирката
  60 -21
  13:24, 9-07-2018
  Номерата с болничните ги знаем!В тази сфера практиката е като се "оакъш" и да излезеш в дълъг болничен за да се покриеш!С какво ви е виновен Г-н Беливанов,освен кмет, да седне и на стола на главния архитект ли?Но когато си взимате дебелите заплати не го търсите нали? Независимо кой каква отговорност заема в тази община,трябва да си носи отговорността,не да се покрива и другите да са му виновни!
 • 7
  Ге
  Георги от Узунджово
  49 -66
  13:30, 9-07-2018
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 12
   123
   55 -21
   13:44, 9-07-2018
   Ех,Георги от Узонджово,за балъци ли ни мислиш с тоз наивен коментар!? Проблемът е,че не си ли с герб общината не работи за теб,не забравяй всички граждани на този град сме с равни права. Кметът не реве за тези двамата, а за това че глобата трябва да я плащаме всички ние,вместо с тези пари да се направи една детска площадка например.
 • 8
  Гр
  Гражданин
  72 -24
  13:36, 9-07-2018
  Поредната "калинка" на ГЕРБ. Некомпетентна. Трябва да й се търси отговорност за пропуснати ползи, тъй като със своите действия по неиздаване на акт 16 (удостоверение за настаняване) на завършените сгради, същата "калинка" лишава общината от своевременно получаване на данък сгради и такса смет от тези сгради. Но същата тази "калинка" не е назначена да мисли за общината, а за собствения си джоб. И да не се оправдава, че била казала, била предупредила. Съдът се е произнесъл по този случай. По-скоро кметът да се освобождава от такива некомпетентни човечета.
  • Ка
   Кака
   42 -48
   14:12, 9-07-2018
   Айде бе!? Според мен трябва да се търси отговорно... Виж коментара
 • 9
  Гербажиите са велики,умни ,най кадърни.Интересчии са , но на заплата плюс хонорар ,рушветец и далаверка.Примери- Румен Стоянов , от НОЙ герито,оБЛАСТНИЯ,вик директора и другарите платени от Хасково НЕТ
  • Ст
   Стойчо
   4 -7
   14:08, 9-07-2018
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 10
  Пе
  Пецата
  57 -29
  13:46, 9-07-2018
  Г. Иванов горкия, направо да го съжали човек.Ах колко е изтормозен той нещастния.Мене ако питате на него точно това му се полага.Каквото правеше на другите, същото сега трябва да изтърпи.Щото аз съм един от потърпевшите и знам мен как ме въртеше на шиш.Само така.Стоя зад главната архитектка изцяло!Тя има моята безусловна подкрепа.Ако направим една равносметка, нека да сме честни и да си признаем със съжаление че тоя изедник истинска справедливост сигурно няма да получи.Следователно без да мрънка да изтърпи всички кални номера които сега му правят на него и да разбере как са се чуствали другите, на които тои преди е правил същите номера.Колелото се върти другари и другарки.Дошъл е неговия ред.И понеже знае още какви други мърсотии е правил да чака.И другите мръсотии най вероятно ще му се случат.Живота е такъв.Хич не желая да слушам още от какво се оплаква.Само ми се намазва на душата от кеф.Колкото повече се оплаква, толкова ми става по хубаво.Един вид си му го връщам.Бре, бре, бре изедник проклет.
  • 12
   123
   38 -20
   14:12, 9-07-2018
   Оф,Пеца ли си,къв си,заради вашите отмъщения на дребно до тоя хал ни докарахте,смешни сте.
 • 11
  Оф
  Оф
  45 -11
  14:22, 9-07-2018
  Човекът с отмъщенията май забравихте кой беше, а?! Георги Иванов е майсторът на отмъщенията, пък да го питаш защо и той няма да знае! Ей така, да е на неговото, а пък ако може и някой лев да изкара... къде за дарение, къде за нещо друго! Айде, да не се прави на ощипана мома, че той най- добре ги знае тия номера! Вие я по- добре направете проверка колко от санираните блокове имат акт 16, че там е друга трагедия! Ама хората си плащат данъците.
 • 12
  Пе
  Пецата
  43 -20
  14:28, 9-07-2018
  Ама от кво е толкова ухилен този човек на снимката?Градът ли му се развива както трябва, отговорни и квалифицирани служители ли има в общината?Какво го е направило толкова щастлив?
 • 13
  Гр
  Гражданка
  27 -44
  14:28, 9-07-2018
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Не
   не знам кой управлява, но
   32 -7
   14:31, 9-07-2018

   сега се сещам за Кремена Цонева.Боже какво чудо беше.Помните ли я хасковлии?

 • 14
  На
  Направо недоумявам
  36 -23
  14:29, 9-07-2018
  Направо недоумявам от мненията на Автобалон и Георги от Узунджово по-горе. Беливанов съвсем ясно намеква, че бездействието на главния архитект ще има за последствия на практика услуга на стария кмет и Джона. Вие сте разбрали, че Беливанов иска да им направи услуга. То бива интелектуален дефицит, ама...
  • Гр
   Гражданин
   36 -33
   14:37, 9-07-2018
   Главния архитект отказва акт 16, поради пропуски в документите. Беливанов натиска да издаде тези актове, кое не разбра, ти статията чете ли я? Беливанов най-голямата ти грешка, народа вече иска само едно да ти каже - вън от общината...
  • Др
   Дрън дрън
   6 0
   15:40, 10-07-2018
   Градски,а ти знаеш ли какво значи "мълчалив отказ"?Ако има предписания и други неща значи не е било мълчалив отказ.Обаче какво отменя тогава съда?Някой послъгва май.
 • 15
  Гр
  Гражданин
  37 -41
  14:30, 9-07-2018
  Беливанов срам си. Ти толкова плюеше против Георги... Виж коментара
 • 16
  Бе
  Бела
  38 -31
  14:34, 9-07-2018
  Как така отговорност от главния архитект? Тя не работи ли в общината на която Беливанов е кмет? Интересно.. А кой ще осъди Беливанов за нехайството му ? Кой с кого играе не е ясно.. Сега във Африка ли ще се чекнеш след Италия със Стаматов??
 • 17
  Дж
  Джона
  35 -32
  14:43, 9-07-2018
  Аз разбрах едно че в училището ще има радиация и архитиктката иска гаранции за здравето на децата. А Беливанов иска да даде карт бланш на Джона и на бабата на Георги Иванов, защото тя е съдружничка на Джона, да изкарват пари на гърба на децата ни. Ами не съм съгласен с тази идея г-н кмете. Даже не знам с какви очи защитавате бившия тиранин и неговата клика изедници . Или рушвета който сте взел не ви позволява да мислите. Колко гушнахте от ретро солона и от сградата на Джона.
 • 18
  Vi
  vik
  38 -24
  14:46, 9-07-2018
  Сега си обяснявам нежното отношение на Пеев към беливанов на последната сесия. Добри работи за Георги, Пеев обича Добри! Просто е, нали?
 • 19
  До
  Добри ретрото
  38 -36
  14:52, 9-07-2018
  Всички обичат Добри а той обича Георги защото Георги и Джона кихат зелено а Добри зеленото не го мирише той го гуши . Супер си ей мушмурок. Голям продажник си. Узунджовеца ти би шута преди години и сега пак му се нагоди. За колко бе, човече дребно
 • 20
  Бр
  Бреей
  15 -1
  15:35, 9-07-2018
  Със съдебно решение не може да се разпорежда, може само да се отменя. Може ли да кажете номера на делото в съда....
 • 21
  Ку
  КуКлукс.....
  34 -13
  15:43, 9-07-2018
  Абе,между другото,къф е тоя ********* ли шалалалопатев ли е,съветник бил на беливанов някъф,по незнам ко си,цял ден кисне в едно кафене тука до театъра.И казват хубава заплата му давали?
 • 22
  Ив
  Иван
  35 -5
  17:35, 9-07-2018
  Терена на имота до у-ще Христо Смирненски е публична общинска собственост, поне до 2010 г . Справка кадастъра. След тази дата няма решение на Общински съвет за промяна на собственоста от публична в частна, каквото е изискването на ЗОС, за да има право на продажба на терена, каквато е станало през 2013 година от Георги Иванов на Джона и тъща, сиреч на себе си. Сега Беливанов, ако милее за Общината, а дали е така, ще видим трябва да актува този имот, като общински. А Джона, тъщата, сиреч Георги Иванов да доказват, че не е.
 • 23
  Бе
  Бешчо
  21 -18
  18:13, 9-07-2018
  Проста гербеджийка
 • 24
  Ре
  реалист
  22 -6
  21:13, 9-07-2018
  Ако се замисли човек и бившия кмет и Джона и почти половината бивша общинска админисрация са за затвора но липсва законност за жялост. Този бившия си присвои целия град но ще дойде видовден нищо не е забравено
 • 25
  Па
  паметлив
  19 -5
  22:43, 9-07-2018
  Днес центъра беше в тотална автомобилна блокада .някога бащата на архитектката на една сесия постави на г,иванов въпроса какво прави по този въпрос и...мина време и герб взе цялата власт и...днес пак беше блокада ...... Еми....архитекта е в болничен !
  Жалка работа бе хора .....докога ще търпим ?
 • 26
  Пр
  принцесата от Монако
  9 -7
  11:08, 10-07-2018
  И какво трябва да направи архитектката?Да регулира движението!Ами в пиковите часове навсякъде е така!Той и кметА е усмихнат,защото знае,че и в Монако е така!
 • 27
  Ке
  кецЗ
  9 0
  16:18, 10-07-2018
  Колко още продадени имоти ще излязат за които чичо Гошо е лапнал милиони. Няма ли прокуратура в тази страна.
 • 28
  Is
  istinata
  2 0
  11:53, 11-07-2018
  Хора чичо -ви гошо има имоти .в целият град почнете първо от върху реката, ама по цялата дължина те са на синовете му .прости хасковлии целият град има имоти .а знаете ли те не са на него трябва да са на общината тоест на града но нали сме будали това е....ей прост народ сме.!!! И това е само едни малък процент .от това ....


Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Екипът на Haskovo.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Във формата се използва анти-бот защитата на Google reCAPTCHA.

Хороскоп за 16.02.2019

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини