От х:

Днес в x:

Христо Стоичков в Харманли, награждава бъдещите Стоичковци

    Футболната легенда Христо Стоичков бе посрещнат днес в Харманли, откъдето е тръгнал пътят му като футболист. Днес тук се проведе детски футболен турнир в памет на дългогодишния спортен деятел и треньор на Стоичков – Сава Савов.

    Инициативата е на сина на треньора – Иван Савов, а събитието се реализира със съдействието на Община Харманли.
    За купата на турнира спориха млади футболисти от четири отбора. Трофеят в надпреварата заслужи „Марица“ – Пловдив, подгласници са АФК „Хасково“, на трето място завърши тимът на „Юнайтед“ – Пловдив, а последни са представителите от клуба на домакините – „Харманли–04“. Купата и медалите връчи лично Камата. Той раздаде и няколко индивидуални награди, на бъдещите Стоичковци. Голмайстор на турнира е Николай Пранджев от тима на победителите, съотборникът му Филип Митков получи приз за най-добър вратар. За най-добър защитник в състезанието беше избран Николай Митков от АФК „Хасково“, за най-техничен състезател беше провъзгласен Тони Димитров от „Харманли-04“, а най-полезен е Тодор Арабов от „Юнайтед“.

    Престоят на Стоичков в Харманли беше белязан с много емоции не само от страна на гостите, които го заобиколиха за автографи и снимки, но и от негова страна, тъй като кариерата му е започнала именно от този град. Той заяви, че Харманли е един град, който е давал на страната не само футболисти, но и много други спортисти – гребци, борци, боксьори, лекоатлети. „Аз съм горд, че от този стадион съм тръгнал за големия футбол“, заяви Камата. Той допълни, че треньорът му Сава Савов, който вече не е сред живите, го е научил как да тренира, да се труди и да играе футбол. Стоичков беше категоричен, че турнирът ще се превърне в традиция.

    Малките футболисти подариха на Камата тениска в рамка с всичките им имена и автографи. Той пък им пожела поне един от да стане „Стоичков“.

    Гост на турнира беше и кметът Мария Киркова, която приветства легендарния български футболист. Тя също беше на мнение, че състезанието ще стане традиционно.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Чо
      Чобанина
      5 0
      15:19, 20 сеп 2017
      Жив и здрав да си Ице, така както съм се кефил на футбол през времето когато ти играеше в национала, друг път не се е повторило. 94-та година бяхте велики !
    • 2
      Бо
      Божидар
      3 -1
      16:38, 20 сеп 2017
      Наградата за най-добър защитник я получих аз и се казвам Божидар Михайлов

    Последни новини