35 °C

Прекрояват Синята зона, освобождават булевардите и тротоарите

Прекрояване на Синята зона в Хасково и премахване на участъците за кратковременно паркиране по основните булеварди и тротоарите подготвят в общината. Предложението за това ще бъде разгледано още на сесията през септември или през октомври, ако администрацията не успее да подготви проекта. Това съобщи заместник-кметът Велин Балкански.

Той бе попитан от Haskovo.net за очертаните със синьо места за паркиране на улицата пред EVN. Читатели сигнализираха, че там паркирането е в пълно нарушение на закона – заема целия тротоар, под ъгъл спрямо движението и не дава никакъв шанс за преминаване на пешеходци.

„Проблемът не е само там“, обясни Балкански. Той уточни, че престои пълно прекрояване на Синята зона, като целта е да е отпуши движението по натоварените булеварди като „България“ например.

Попитан за участъците, определени за паркинг, които също са на този булевард, Балкански отговори, че там положението е малко по-сложно, защото общината има дългосрочен договор с фирма наемател. Но допълни, че се прави точна карта, отразяваща решението на Общинския съвет отпреди години за отдаването под наем на тези паркинги. Освен това според заместник-кмета имало данни, че реално ползваните площи не съответстват на определените от Общинския съвет.

Тодор Кръшков

   


12 Коментара

Хороскоп за 22.07.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини